Afbeelding

Jongerenkring De Ark organiseert ontbijtactie

Algemeen Algemeen

Wie wil niet een lekker ontbijt bezorgd krijgen op zaterdagochtend 21 mei, tussen 8.00 uur en 9.00 uur of tussen 9.00 uur en 10.00 uur? Wel, dat kan. De Jongerenkring van Wijkgemeente De Ark in Bilthoven organiseert een 'ontbijtactie'. Bij elk tweede besteld ontbijt wordt een extra ontbijt gratis afgegeven bij een hulpbehoevend iemand binnen de gemeente.

door Walter Eijndhoven

'Het idee van de actie is ontstaan tijdens een Bijbelstudie van onze jongerengroep'. Aan het woord is Corina van Dijk uit De Bilt en lid van de jongerengroep. Zij vervolgt: 'Een aantal jaar geleden hebben wij al eens eerder een soortgelijke actie georganiseerd en wij vonden het nu tijd om weer eens iets te doen voor onze medemens'.

Afstand
De groep, bestaande uit ongeveer 10 leden, tussen 20 en 30 jaar, kwam uiteindelijk op het idee om via 'ontbijtjes' iets te doen voor de samenleving binnen de gemeente De Bilt. Bij elk tweede besteld ontbijt, wordt een derde gratis weggegeven aan iemand met afstand tot de maatschappij, zoals mensen met een fysieke of geestelijke beperking, mensen die in financiële moeilijkheden verkeren of iemand die nog maar kort in Nederland is en alle zeilen moet bijzetten om te integreren.

Draaiboek
Van Dijk: 'Het is natuurlijk een heel geregel om alles in goede banen te geleiden, daarom gebruiken wij een draaiboek als leidraad. Wie koopt in, wie smeert de broodjes, wie gaan de adressen langs om de ontbijtjes af te leveren? Kortom, heel veel werk. Wij hopen dat wij minstens 350 ontbijtjes kunnen weggeven en natuurlijk hopen wij stiekem op meer'. Op vrijdagavond wordt begonnen met de voorbereidingen, om zaterdagochtend in alle vroegte de bestellingen klaar te maken. Elk ontbijt bestaat uit een croissant, een bolletje, kaas, jam, een ei, boter, krentenbollen en jus d'orange. De deadline voor aanmelding is 30 april'.

Saldo
Van Dijk vervolgt: 'Uiteraard hopen wij op een positief saldo na afloop van de actie. Dit bedrag willen wij dan besteden aan bijvoorbeeld onderhoud van ons 100 jaar oude kerkgebouw, aan de predikantsplaats of aan missionaire projecten in het buitenland'. Voor meer informatie over de actie of om een ontbijt te bestellen, kunt u terecht op de website van de jongerengroep, www.ontbijtactiedeark.ccvshop.nl. Ook kan men zich per e-mail aanmelden:  aanmelding@ontbijtactiedeark.nl of via de opgaveformulieren achterin de kerk (Boslaan 3 in Bilthoven). De ontbijtactie geldt alleen voor inwoners van gemeente De Bilt.