'Ingeburgerd' van Srdjan Kekanovic 

Algemeen Kunst & Cultuur

Op vrijdag 8 april om half 9 brengt het Weeshuis van de Kunst een bijzondere muzikale voorstelling: een optreden van zanger/gitarist Srdjan Kekanovic. Ooit verdiende hij z'n brood als zanger in het operakoor van Osijek (nu Kroatië), maar al snel na het uitbreken van de oorlog in voormalig Joegoslavië vluchtte hij naar Nederland. Hier aangekomen waren zijn ervaringen niet altijd even positief, maar gaandeweg vond hij zijn draai, zij het niet als muzikant.

Het programma 'Ingeburgerd' dat Srdjan op 8 april ten gehore brengt bestaat voor een groot deel uit eigen werk naast liedjes van de Balkan. Hij ziet zichzelf als bruggenbouwer tussen twee culturen en misschien wel als voorbeeld voor veel mensen die nu vanwege het oorlogsgeweld in hun land hier een goed heenkomen hebben gezocht. Zijn voorstelling is doorspekt met allerlei grappige anekdotes over hoe hij gaandeweg de Nederlanders heeft leren kennen en zij hem. Al met al voldoende ingrediënten voor een gezellige en warme ontmoeting in het theater.

Op vrijdagavond 8 april om 20.30 uur geeft deze speciale zanger in Het Weeshuis van de Kunst Jasmijnstraat 6, in de Bilt een huiskamerconcert. Het is aan te raden i.v.m. het beperkt aantal plaatsen om van tevoren aan te melden op info@hetweeshuisvandekunst.nl