Van Dorpsberaad Westbroek

Algemeen Algemeen

In de maartvergadering was wethouder mw. Van Hulst aanwezig (kernwethouder o.a. van Westbroek).

Woningbouw: Er is geen voortgang te melden inzake de bouwplannen van Wijnen en Schuurman. Over de 5 woningen in de nieuwbouw is te melden dat de gemeente in onderhandeling is met het SSW. Het Dorpsberaad heeft gevraagd om hier meer over te communiceren, status is nu onduidelijk.

De wethouder deelt mee dat de gemeente bezig is met een aanvullend woonbehoefte onderzoek, dat houdt een herijking in van het onderzoek van 2012. Dit zal onderbouwd worden door te kijken naar de demografische opbouw en zal de woonbehoefte geïnventariseerd worden van alle kleine kernen. Voor Westbroek zal specifiek naar doorstroming gekeken worden. De bedoeling is dat de uitgangpuntennota bij de woonvisie  in de Raad van april zal worden behandeld.

Rioleringsproblemen in de nieuwbouw:  De onduidelijkheid tussen twee hoogheemraadschappen schijnt de bottleneck te zijn. Het gaat enerzijds over afvoer van vuilwater en anderzijds over het beheer van oppervlakte water. De ontkoppeling van vuilwater en hemelwater leidt tot problemen. De gemeente zegt hiermee bezig te zijn.  Dorpsberaad geeft aan dat dit nu wel heel erg lang loopt en dat de problemen opgelost moeten zijn voordat het SSW start met de nieuwbouw van woningen om te voorkomen dat de problemen nog groter worden.  Wethouder Van Hulst zegt toe dat indien het niet ambtelijk kan worden opgelost, zij bestuurlijk zal escaleren. Dit zal binnen enkele weken bekend zijn.

Verkeersveiligheid: Naar aanleiding van de motie over handhaving verkeersveiligheid heeft het Dorpsberaad een brief geschreven aan het college inzake  handhaving van de gesloten verklaring. Beantwoording hiervan zal op korte termijn door burgemeester Gerritsen persoonlijk gedaan worden.

Onderhoud Huydecoperweg: Zoals al in de Vierklank te lezen was liggen de herstelwerkzaamheden aan de Huydecoperweg stil.  Er is onduidelijkheid over de precieze ligging van de kabels en leidingen. Stedin en uitvoerder Van Oostrum werken samen aan het oplossen van het probleem. Binnenkort  zal door de gemeente een bijeenkomst in het Dorpshuis gepland worden, hierin wordt dan uitleg gegeven over het verloop en de herstart van de werkzaamheden.

Communicatie: Er wordt een plan van aanpak ter bevordering van de communicatie tussen de gemeente en het Dorpsberaad afgesproken. De communicatielijnen zullen korter worden en het bestuurlijk overleg geïntensiveerd. Verder zal de pilot gebiedsgericht werken, in navolging van Hollandse Rading, ook in Westbroek worden opgestart.

Ook goed te melden dat mw. Van Hulst elke 3e donderdag  van de maand van 13.30 tot 14.30 uur spreekuur  houdt, afwisselend in een van de kernen Groenekan, Hollandse Rading en Westbroek. Dit is een gezamenlijk spreekuur voor alle kernen.

PMD Zakken: Bij het Dorpsberaad is een verzoek binnengekomen om in Westbroek te bevorderen dat er PMD (plastic/metaal/drinkpakken) zakken verkrijgbaar zijn. Familie Schuurman (Molen de Kraai) heeft toegezegd als uitgiftepunt te willen fungeren. Vanaf heden zijn de PMD-zakken hier te verkrijgen.

Samenstelling Dorpsberaad: het Dorpsberaad is verheugd dat Els de Bree de plaats wil innemen van Evert Hennipman. Zijn zittingstermijn zat er op.

Op onze website www.dorpsberaadwestbroek.nl  vind u aanvullende informatie over tal van onderwerpen die regelmatig terugkomen op onze agenda. U kunt ook zelf uw mening geven en vragen stellen.