Logo vierklank.nl
Leerlingen van de Nijepoort luisteren aandachtig voorafgaand aan het planten van de tamme kastanje.
Leerlingen van de Nijepoort luisteren aandachtig voorafgaand aan het planten van de tamme kastanje.
Jeugd

Verborgen tekeningen bij boomplantdag in Groenekan

Woensdagmorgen 16 maart werd de boomplantdag in Groenekan gevierd. Dit geschiedde op een originele manier: Het Groenekans Landschap zette samen met groep 6 van de Nijepoort(basis-)school deze dag luister bij.

door Rob Klaassen

In de klas van groep 6 werd door Jørn Copijn op boeiende wijze het nodige verteld over de diverse bomen en planten die je in Groenekan aantreft en wat het Groenekans Landschap voor de natuur in Groenekan betekent. Daarna werd in het bos langs de Grothelaan de nodige rommel opgeruimd. Vervolgens werd er onder leiding van Wolter Kok van de gemeente De Bilt een tamme kastanje geplant.

Koker
Het bijzondere hierbij was, dat op voorstel van Wolter er onder de boom in een waterdichte koker tekeningen, inclusief namen, van de leerlingen van groep 6 werden mee-geplant. Als over de 60 jaar deze boom door een storm om zou waaien wordt een onbekende schat van tekeningen van groep 6 gevonden!

Rododendron
Daarnaast werden er nog een vijftiental rododendrons geplant. Jørn Copijn: 'Ik hoop dat er wat van deze dag bij de kinderen blijft hangen en dat de dag van vandaag voor sommigen iets van liefde voor de natuur heeft losgemaakt'.

Meer berichten