Beter De Bilt start Cultuurgesprekken

Algemeen Kunst & Cultuur

Beter De Bilt is naar aanleiding van de nieuwe Cultuurnota van de gemeente begonnen met het organiseren van digitale 'cultuurgesprekken'. Aan bijna 200 culturele en kunstinstellingen is een korte vragenlijst verzonden. Daarin worden enkele thema's van de Cultuurnota behandeld: o.a. hoe gaan de cultuurbezuinigingen van 7% uitwerken op kunstenaars en instellingen en welke effecten zouden ze kunnen hebben op de toegankelijkheid?

Wat kunnen cultureel ondernemerschap en verdere samenwerking nog toevoegen en in hoeverre kan het gemeentelijk cultuurbeleid nog beter? 'Alle bij ons bekende kunstenaars en cultuurinstellingen zijn aangeschreven,' vertelt raadslid Peter Schlamilch van Beter De Bilt. 'We hopen dat ze even de tijd nemen om hun ervaringen en ideeën met ons te delen, want Beter De Bilt wil graag luisteren naar en leren van de burger.'

Iedereen
Beter De Bilt roept ook cultuur-minnende burgers in de gehele gemeente op om mee te doen, ook als ze nog niet zijn aangeschreven. Niet alleen verenigingen en instellingen, maar ook burgers, ouders en iedereen die kunst en cultuur belangrijk vinden. Een vragenformulier is te verkrijgen via het mailadres info@beterdebilt.nl, maar ook los daarvan is het mogelijk om ideeën en wensen te melden of in gesprek te komen met de fractie. Met de resultaten wordt uiterst vertrouwelijk omgegaan.