Laura Schouten heeft er zin in: 'Er gebeurt weer van alles'.
Laura Schouten heeft er zin in: 'Er gebeurt weer van alles'.

Kinderactiviteiten op het Maertensplein

Algemeen Algemeen

door Marijke Drieenhuizen

De activiteitencommissie van de winkeliersvereniging Maertensplein bestaat dit jaar uit Laura Schouten (Optiek Maartensdijk), Mirella Saffrie (Topkids Maartensdijk) en Jelle Farenhorst (Jumbo). Samen hebben zij een voorlopig programma opgesteld.

De start is de zaterdag voor Pasen, 26 maart: dan zijn er kinderactiviteiten op het plein. Laura Schouten vindt het belangrijk, dat er gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die het plein biedt: 'Ik zit hier sinds 6 mei 2015, het gaat goed en ik leer inmiddels de Maartensdijkers goed kennen. Ik ben blij met mijn zaak op het Maertensplein. Ik wil graag meedoen bij het organiseren van leuke dingen voor het plein, want samen moet je er toch iets moois van maken'.

Eieren schilderen
De zaterdag voor Pasen staat in het teken van activiteiten voor de kinderen. Laura Schouten: 'Ze kunnen, onder leiding van de mensen van Topkids, gezellig eieren komen schilderen tussen 11.00 en 15.00 uur. Er zijn ook mooie kleurplaten die kunnen worden gekleurd en er loopt een Paashaas rond met waarschijnlijk wat lekkers. De winkeliers doen waar mogelijk mee om producten extra aan te bieden. Op 21 mei is er weer een Funmarkt maar nu wel met meer kinderactiviteiten. Natuurlijk doen we ook weer iets speciaals rond Moederdag en Vaderdag en als het gaat lukken ook weer ergens verderop in het jaar een leuke muntjesactie en we gaan extra uitpakken met de Kerst, maar dat is allemaal nog ver weg'.