?Het team van zwemschool De blauwe Watervogel is blij met de erkenning.
?Het team van zwemschool De blauwe Watervogel is blij met de erkenning.

Beste zwemlesaanbieder van de provincie

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Zwemschool De Blauwe Watervogel is in de provincie Utrecht als beste zwemlesaanbieder gekozen met een gemiddeld cijfer van 8,2.Op de website vergelijken-zwemles kunnen bezoekers hun waardering achterlaten.

Zwemschool De Blauwe Watervogel geeft sinds 2005 zwemlessen in Utrecht, Bunnik en Zeist. Elf jaar geleden zijn Arjo van Eeuwijk en Sylvia van der Laan uit Groenekan begonnen met het geven van zwemles. En met succes, gezien de belangstelling van ouders en de resultaten die geboekt worden bij de zwemles.

Kwaliteit
Arjo van Ewijk: 'Kwaliteit is een belangrijke factor bij de zwemles. Iedere zomer constateert de Reddingsbrigade dat kinderen slecht of niet kunnen zwemmen. Vanaf het begin streeft zwemschool De Blauwe Watervogel ernaar kinderen goed zwemles te geven. En met 'goed' wordt bedoeld dat kinderen zich in alle omstandigheden goed kunnen redden in het water'. Sylvia van der Laan: 'Wij begeleiden de kinderen bij iedere mijlpaal van het leren zwemmen. En de laatste mijlpaal is het afzwemmen voor het diploma in een groot wedstrijdbad. Al die ervaringen hebben kinderen nodig om zwemveilig te worden en dus niet in paniek te raken als de situatie anders is, bijvoorbeeld op vakantie in een meer of in de zee. Het bereiken van die mijlpaal kost moeite maar kinderen leren ook dat die inspanning loont als ze zich letterlijk als een vis in het water bewegen. Als kinderen bij De Blauwe Watervogel het zwem-ABC halen, zijn het technisch goede zwemmers en daar hebben ze hun hele leven profijt van.'