Bestemmingsplan De Leijen Zuid onherroepelijk

Algemeen Politiek

In juni 2014 is het bestemmingsplan De Leijen Zuid vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingediend. Op basis van de tussenuitspraak van de Raad van State moest het plan op één onderdeel nader gemotiveerd worden. Dat is gebeurd en  De Raad van State heeft uitgesproken dat het bestemmingsplan nu aan de gestelde eisen voldoet.

Met het bestemmingsplan De Leijen Zuid wordt de ontwikkeling van een complex met een maatschappelijke functie met woon-zorgeenheden, 10 wooneenheden en 12 koopwoningen naast het J.J.P. Oudkwartier in Bilthoven mogelijk gemaakt. De bouw van de woningen verloopt voorspoedig en naar verwachting worden de eerste woningen dit voorjaar opgeleverd.  

Beroep
Het ingediende beroep ging in op twaalf punten. Op elf punten is de gemeente al bij de tussenuitspraak in het gelijk gesteld. Op één punt was naar mening van de Raad van State de motivering nog onvoldoende onderbouwd. Het ging om het aantonen van een regionale behoefte aan de woningen zodat vraag en aanbod op de woningmarkt goed op elkaar aansluiten. De gemeente heeft deze motivering aangevuld. De Raad van State heeft aangegeven dat met deze nadere onderbouwing het bestemmingsplan voldoet. Het bestemmingsplan was al in werking getreden, maar is met deze uitspraak nu ook onherroepelijk.