Wout Hazeleger krijgt de onderscheiding opgespeld door de burgemeester.
Wout Hazeleger krijgt de onderscheiding opgespeld door de burgemeester.

Wout Hazeleger Koninklijk onderscheiden

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

In de brandweerkazerne in Bilthoven reikte burgemeester Arjen Gerritsen vrijdag 15 januari een Koninklijke onderscheiding uit aan Wout Hazeleger. Hij werd benoemd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Als vrijwillige brandweerman heeft hij zich 38 jaar verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Daarnaast was hij veertig jaar in dienst van de overheid.

Wout Hazeleger begon de brandweeropleiding in 1977 als manschap en eindigde als hoofdbrandmeester 1e klasse. Daarnaast was hij bevelvoerder en brandweerwagenchauffeur. Hij droeg zijn brede kennis over aan aspirant manschappen en brandweerchauffeurs in opleiding. Binnen de brandweer De Bilt werd Hazeleger gewaardeerd om zijn betrokkenheid.

Trots
In zijn toespraak zegt burgemeester Arjen Gerritsen: 'Ik sta hier met gevoelens van grote trots. Brandweermensen zijn mannen en vrouwen waar ik diep respect voor heb. Het zijn mensen die klaar staan als het nodig is, Zij zorgen ervoor dat we erop aan kunnen dat veiligheid gewaarborgd is.' Gerritsen vindt het, naast zijn eigen ambt, een van de mooiste functies die je voor de publieke zaak kunt uitoefenen. 'Wout Hazeleger heeft een verantwoordelijke rol gehad als bevelvoerder Je hebt lief maar ook leed bij de brandweer gezien.' Gerritsen bewondert de professionaliteit, maar ook de betrokkenheid.

Samenleving
De burgemeester vindt het fijn dat Hazeleger voor de brandweer behouden blijft. 'Want je zet je carrière voort bij de brandweer in Zeist. Een Koninklijke onderscheiding betekent vanwege de Koning, maar eigenlijk mogen we zeggen vanwege de hele samenleving. Een onderscheiding die de samenleving, vertegenwoordigd door de koning, aan iemand toekent die langdurig belangeloos belangrijk werk heeft gedaan, waar we allemaal dag en nacht beter van worden. Wout Hazeleger is daar een representant van en ik reik hem graag de onderscheiding uit die hij met recht verdiend heeft.'

Wout Hazeleger zichtbaar verguld met zijn onderscheiding.