De Local Heroes zijn er klaar voor.
De Local Heroes zijn er klaar voor.

Eerste Biltse Oktoberfest

Algemeen Algemeen

Op 3 oktober wordt de sporthal van het HF Witte centrum omgetoverd tot een tent, gevuld met lange aanschuiftafels, volle pullen bier en live muziek. Een feestelijke avond waarin gezelligheid en verbondenheid centraal staan. Precies zoals de Local Heroes het graag zien.

door Eline Meertens

Ongeveer een jaar geleden hebben 6 lokale horecaondernemers de handen ineen geslagen om gezamenlijk hoogwaardige catering te verzorgen op verschillende evenementen in de gemeente De Bilt, waaronder Koningsdag en de Taptoe op 5 mei. Het Oktoberfest wordt het eerste jaarlijkse evenement dat de Local Heroes zelf organiseren. De Local Heroes betrekken zoveel mogelijk lokale ondernemers bij het Oktoberfest, zodat het echt een evenement wordt voor en door De Bilt.

Verbinden
'We willen meer gezelligheid creëren voor zowel jong en oud. Samen leuke dingen vieren en van De Bilt weer een grote familie maken', aldus Janneke van Miltenburg, één van de Local Heroes. 'Mensen trekken nu massaal naar Utrecht voor een gezellige avond, terwijl wij hier in De Bilt meer dan genoeg te bieden hebben'.

Oktoberfest
'Het idee voor een Oktoberfest lag er al langer, maar was nog niet heel concreet. Toen het idee van het Oktoberfest geopperd werd tijdens de feestavond van het jubileum van de Koninklijke Biltse Harmonie, werd er direct enorm enthousiast gereageerd en voordat we het wisten waren we alles aan het organiseren'. Volgens Jan Willem van Miltenburg is er veel behoefte aan gezelligheid binnen de gemeente. 'Dit zie je ook terug in de kaartverkoop, het evenement loopt als een speer.'

Er bij zijn
Wie er zelf ook bij wil zijn kan een e-mail sturen localheroesdebilt@gmail.com om kaarten te bestellen. Dat kan een tafel voor acht personen zijn maar individueel aanschuiven kan ook. Het arrangement bevat een halve kip en een gevulde Local Heroes bierpul (collectors item) en een hele avond passende entertainment.