Eveline van der Aa en Henk Zandvliet. [foto Henk van de Bunt]
Eveline van der Aa en Henk Zandvliet. [foto Henk van de Bunt]

Eveline van der Aa kiest voor commissielidmaatschap

Algemeen Politiek

GroenLinks gemeenteraadslid Eveline van der Aa zal in de Biltse raadsvergadering van donderdag 24 september van functie veranderen. Zij legt haar raadslidmaatschap neer, maar gaat door als commissielid.

In haar brief aan de GroenLinks afdeling schrijft Eveline van der Aa : 'In 2014 werd ik met voorkeursstemmen gekozen in de raad. Eervol vind ik het dat ik de afgelopen tijd samen met Anne de Boer de GroenLinks idealen heb mogen behartigen. Ik ben ambitieus en wil zaken graag goed doen. Ik heb uiteindelijk voor mijzelf moeten constateren, dat voor mij de combinatie van (fulltime) werk, een gezin met jonge kinderen en het raadslidmaatschap, geen duurzame constructie is. Mijn betrokkenheid en passie voor een groen en sociaal De Bilt blijft onverminderd bestaan, maar de rol waarin ik daar vorm en inhoud aan geef verandert.'

Keuze
Fractievoorzitter Anne de Boer vindt het bijzonder jammer dat een zo gemotiveerd, gepassioneerd en capabel raadslid deze keuze heeft moeten maken. 'Des te blijer zijn we dan ook als GroenLinks - en ook ik persoonlijk - dat Eveline van der Aa zich als commissielid blijft inzetten voor de Biltse samenleving. Henk Zandvliet, de nummer twee van de lijst, is de opvolger. Zandvliet heeft een ruime politieke en bestuurlijke ervaring en heeft zich in de laatste jaren actief ingezet voor de Biltse samenleving en lokale politiek. Met hem erbij staat er weer een sterk en volledig GroenLinks-team'.