De Bilt viert Veteranendag

Algemeen

Op vrijdag 26 juni viert de gemeente De Bilt de Nederlandse Veteranendag. De gemeente nodigt alle dienende en oud dienende oorlogsveteranen uit de zes kernen uit om naar het gemeentehuis van De Bilt te komen.

Om 16.00 uur vindt de ontvangst plaats op het gemeentehuis, gelegen aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven. De veteranen worden om 16.30 uur welkom geheten door burgemeester Arjen Gerritsen. Aansluitend volgt een gevarieerd programma. Om 18.15 uur wordt een gezamenlijke maaltijd genoten en rond 19.45 uur sluit burgemeester Gerritsen het programma af.

Actieve veteranen
In 2012 heeft de toenmalige Minister van Defensie Hillen aangekondigd dat alle actief dienende militairen met missie-ervaring ook in aanmerking komen voor de veteranenstatus. Dit betekent dat niet alleen oud militairen maar ook militairen in actieve dienst recht hebben op de veteranenstatus als zij hebben deelgenomen aan vredesoperaties in internationaal verband.

Voor wie?
Alle bij het Veteraneninstituut geregistreerde veteranen die woonachtig zijn in de gemeente De Bilt hebben een uitnodiging voor Veteranendag 2015 ontvangen. Veteranen uit de gemeente De Bilt die geen uitnodiging hebben ontvangen zijn uiteraard ook van harte welkom. Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding in verband met organisatie en catering. U kunt zich nog aanmelden tot uiterlijk donderdag 25 juni om 12.00 uur bij Els Verburg verburge@debilt.nl of via nummer 030 2289568.