FC De Bilt pakt broodnodige drie punten

Zaterdag 8 oktober stond voor FC De Bilt de uitwedstrijd in het idyllische dorpje Nieuwer Ter Aa tegen NiTa op het programma. Beide ploegen zijn de competitie slecht begonnen en hadden allebei slechts één overwinning geboekt. Na een sportieve en boeiende wedstrijd, waarin de spitsen niet scherp waren en de keepers heel alert, kon FC De Bilt de rode lantaarn bij NiTa achterlaten.

Vanaf het begin was het duidelijk dat FC De Bilt voor de drie punten ging en dat NiTa probeerde om de schade te beperken en wellicht, net zoals een week eerder, via een counter te scoren. Het was Tom Karst die de score opende met een mooie schuiver langs de keeper. De ban leek gebroken, maar het was NiTa dat toch enkele keer gevaarlijk het doel van Ricardo Pouw opzocht. Een heel mooi schot spatte buiten het bereik van Ricardo op de lat, maar verder bleef het gevaar beperkt. Sander van den Berg maakte daarna de 0-2 nog voor het rustsignaal.

Na rust was het NiTa dat knokte voor de aansluitingstreffer en kreeg FC De Bilt diverse kansen op de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar aan beide kanten lukte het de aanvallers niet en waren de keepers prima in vorm. Tien minuten voor tijd scoorde NiTa uit een prima ingeschoten vrije schop de aansluitingstreffer (1-2).Volgende week komt Veensche Boys op bezoek. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.|