In Westbroek was zaterdag een goed gevulde zaal getuige van een koor dat vanuit de historie naar een gevoel van troost, hoop en vrede zong.
In Westbroek was zaterdag een goed gevulde zaal getuige van een koor dat vanuit de historie naar een gevoel van troost, hoop en vrede zong.

'Oorlog en Vrede'- concert AZM

Algemeen Kunst & Cultuur

door Henk van de Bunt

Het Algemeen Zangkoor Maartensdijk gaf onlangs twee concerten. Eerst was men te gast in het Westbroekse Dorpshuis en vervolgens trad het 55 leden tellende koor op in de St. Maartenskerkkerk in Maartensdijk.

Het thema Oorlog en Vrede was uitgewerkt in een chronologische verhaallijn, welke via de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog van de jaren 60 eindigt in een sfeer van troost en hoop. Uitgevoerd werden onder andere 'Mauthausen' van Mikis Theodorakis, 'Vluchten kan niet meer' van Annie M.G. Schmidt, en 'Gabriela's Song' van de film 'As it is in heaven'. Het concert stond onder leiding van Stephan Pas, dirigent van AZM, en werd muzikaal begeleid door Arthur Bouma, de vaste pianist van AZM en het Combo Martijn Nanninga en Friends.

Verhaallijn
De verhaallijn van het concert was geschreven en werd vertolkt door koorlid Ben Pieters, bijgestaan door koorlid Gretha Attema. Meerdere koorleden traden in solistengroepjes op de voorgrond. Fondsen en sponsoren maakten, naast veel vrijwilligers (leden en niet-leden van het koor) dit concert mede mogelijk.