Drogisterij van Rossum heeft een uitgebreid thee assortiment op de plank.
Drogisterij van Rossum heeft een uitgebreid thee assortiment op de plank. Foto: Henk van de Bunt

Op de thee bij drogisterij

Zakelijk

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 oktober kan er Alka-thee gedronken worden bij DA Drogisterij Van Rossum aan het Maertensplein in Maartensdijk. Agaath, Jolanda, Anita en Jannie informeren er graag over.

Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Het lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren en looizuren. De hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt is te groot om via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de schadelijke zuurresten op in o.a. de weefsels en gewrichten.

Oorzaken
Met name dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en frisdranken laten veel rest zuren achter. Ook overmatige spierbelasting, roken en medicijngebruik spelen een rol. Om verzuring tegen te gaan gaat men ontzuren; het proces waarbij de stroom zure afvalstoffen en opgebouwde zuurresten worden verwijderd. Met een kopje kruidenthee wordt de afvoer van zure afvalstoffen ondersteund.