Logo vierklank.nl
Jan trekt lijnen.
Jan trekt lijnen. (Foto: )

De lijnenman die velden keurt

  Sport

Na een voorzichtige herstart met de jeugdtraining, is sinds 11 mei bij SVM de training weer gestart voor alle teams. Een drukke tijd voor de Technische Commissie van de club.

Omdat de coronamaatregelen o.a. vragen om een wijziging in veldindeling en trainingsschema naast toezicht op een goede uitvoering van de coronaregels. Ook voor de trainers vraagt dit een andere manier van trainen. Lijnenman Jan Gijzen houdt alles binnen de uitgezette lijnen. 

Lijnenman
Jan vertelt dat hij tot januari 2020 bij FC Utrecht Chef Veldonderhoud was. Toen zijn dochters gingen voetballen stoorde hij zich een beetje aan de belijning op de SVM-velden. ‘Ik heb toen aan de voorzitter voorgesteld dat om deze taak op mij te nemen.’ Vanaf dat moment belijnt hij samen met Michel Huigen de velden van SVM. Daarnaast keurt hij in de winterperiode de velden.

Door mijn werk (24/7) bij FC Utrecht was ik heel weinig thuis. Om toch bezig te zijn met mijn dochters, besloot ik hun meidenteam te gaan trainen. Daardoor was in ieder geval 3x per week lekker met ze bezig. Ook de sociale contacten bloeiden weer aardig op vooral met de mensen waar ik vroeger mee gevoetbald heb. Grappig dat iedereen die je als kind hebt gekend, nu zelf ook kinderen heeft. En trouwens bij veel sportverenigingen loopt het aantal vrijwilligers terug. Juist daarom vind ik het belangrijk om me in te zetten als vrijwilliger voor onze club zodat ook in de toekomst mijn meiden kunnen blijven voetballen. Daarnaast is de vrijwilligersgroep van SVM ook een leuke en gezellige groep wat ook weer voor de nodige ontspanning zorgt.

Spanning
‘Eigenlijk was mijn vrijwilligerswerk bij SVM niet goed te combineren met mijn baan als Chef Veldonderhoud bij FC Utrecht. De continue druk van een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) was altijd aanwezig; juist omdat er wedstrijden waren op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Daardoor kon ik soms niet bij wedstrijden of trainingen van het meidenteam zijn. Lukte het een keer wel, dan was ik bijna helemaal geen dag thuis. Gelukkig hielpen de ouders van het meidenteam mij altijd om trainingen en wedstrijden over te nemen als ik er niet kon zijn. Dit is ook één van de redenen waarom ik vanaf 1 januari gestopt ben bij FC Utrecht. Ik werk nu als trekker-chauffeur in de aanleg, renovatie en onderhoud van golfbanen en sportvelden. Dit is een baan van 5 dagen per week en ben ik al vanaf januari elk weekend twee dagen vrij. Ik heb nu veel meer tijd voor mijn gezin en mijn vrijwilligerstaken bij SVM. Jammer alleen dat we nu te maken met de coronacrisis. Gelukkig is het trainen alweer voorzichtig opgestart. Nu maar hopen dat we vanaf volgend seizoen weer wedstrijden mogen spelen’.

Oproep
Jan doet nog een oproep: ‘Ons meidenelftal is op zoek naar nieuwe spelers. Hou je van voetbal of wil je het eens uitproberen? Ben je tussen de 9 en 11 jaar? Meld je aan via technischecommissie@svmmaartensdijk.nl’.         

(Majorie Overvoorde)

Meer berichten