Logo vierklank.nl

Salvodames weer te sterk voor tegenstander

  Sport

Ook het als derde geklasseerde Forza kon in eigen sporthal in Hoogland de dames van Salvo niet afstoppen. Alhoewel Salvo de eerste set aan de tegenstander moest laten had het de regie over het verdere verloop van de wedstrijd, met een mooie 1-3 overwinning als resultaat.

Deze tegenstander was voor Salvo onbekend. In het eerste deel van de competitie was de ontmoeting met Forza uitgesteld. Salvo kende het team niet en was op zijn hoede. Met de geblesseerde Madelon Franken op de bank om aan te moedigen moesten de dames ervaren dat Forza de zaken serieus wilde aanpakken. Na een aanvankelijke voorsprong trok de tegenstander het initiatief weg bij Salvo en maakte de 1e set uit met 25-21 winst. Dat was een waarschuwing voor de speelsters en coach Maarten van Ginkel.

Salvo pakte de zaken direct beter aan. Spelverdeelster Carien de Ridder wist vooral Rianne Diepeveen goed te bedienen die veelvuldig scoorde. De 2e set werd mede daardoor gewonnen met 18-25. In de 3e set werd de lijn stevig doorgetrokken. De ene goede aanval na de andere bezorgde Salvo direct een comfortabele voorsprong die niet meer werd afgegeven. De set werd maar liefst met 13-25 gewonnen. De 4e set kon Forza nog lang in de buurt van de Maartensdijkse dames blijven maar door een aantal goede services, mooie drie-meteraanvallen van Nienke Dalmeijer en een goede invalbeurt van Nadya Speek trok Salvo ook deze set naar zich toe met 19-25. De 1-3 overwinning was een feit.

Dinsdag 3 maart moet Salvo om 19.30 uur in sporthal Aetsveld in Weesp aantreden tegen de dames van Oberon, die als 2e geklasseerd staan. Als Salvo daar een goed resultaat haalt kan het kampioenschap de dames niet meer ontgaan.

Meer berichten