Logo vierklank.nl
FC, De Bilt, FCDB, FC De Bilt
FC, De Bilt, FCDB, FC De Bilt (Foto: Henk Willemsen, Henk Willemsen)

FC De Bilt speelt gelijk

  Sport

Op zaterdag 15 februari kwam Roda '46 uit Leusden op bezoek bij FC De Bilt. Roda doet het dit jaar goed en speelt mee om de hoofdprijzen. Zoals bekend, heeft FC De Bilt dit jaar niet bepaald geluk en weet iedere wedstrijd goed mee te spelen, maar heel vaak ongelukkig met lege handen te eindigen. Voor de twee ploegen stond er vandaag veel op het spel, want Roda kon de tweede periodetitel pakken en FC De Bilt wilde graag de rode lantaarn weer aan Woudenberg overdragen.

In het eerste kwartier was het aftasten van twee kanten. Kleine kansjes, veel middenveldgevechten, een beetje rommelig; niet onlogisch voor een wedstrijd met deze belangen. In de 17e minuut scoorde Koen Musters middels een keurig geplaatst schot en de 1-0 verscheen op het scorebord. Het kwartier daarna bleef het spel zich veel op het middenveld afspelen met steeds meer Roda aan de bal. In het derde kwartier van de eerste helft nam Roda het heft in handen en hing de gelijkmaker in de lucht. Vlak voor rust deed FC De Bilt toch weer wat terug en had het ook zomaar 2-0 kunnen zijn toen de strakke corner van Sam Eerdmans werd doorgekopt.

Na de rust golfde het spel heen en weer en werd het steeds meer een aantrekkelijke wedstrijd. In de 61e minuut omspeelde Milan Hoeffnagel enkele verdedigers en werd hij net buiten de zestien van Roda aangetikt. Milan viel en de scheidsrechter vond dit een schwalbe; dus geen vrije schop voor De Bilt op een gevaarlijke plaats, maar een knal naar voren, waardoor de spits van Roda in de snelle omschakeling de gelijkmaker kon scoren.

In het laatste halfuur kon het echt alle kanten op, maar het bleef 1-1. Voor beide ploegen slechts een punt, terwijl drie punten verdiend waren. Roda kan in de volgende thuiswedstrijd alsnog de tweede periode pakken en FC De Bilt kan op 7 maart thuis tegen AFC weer een poging wagen om de laatste plaats af te staan.

Meer berichten