Logo vierklank.nl

Praat mee over het zonneveldenbeleid

  Human Interest

De gemeente nodigt inwoners uit om mee te denken over nieuw beleid voor zonnevelden in het buitengebied. De Bilt wil in 2050 net zoveel duurzame energie opwekken als we samen verbruiken. Energieneutraal heet dat. 

Zonnevelden zijn zonnepanelen, geplaatst in rijen op stellages. Deze leveren groene stroom aan het landelijke net. Vaak liggen ze op een weiland of een ander terrein dat niet is bebouwd. De gemeente kijkt ook naar windenergie, energiebesparing en zonnepanelen op daken. 

Beleid

Aanvragen om een zonneveld aan te leggen, zijn lastig te beoordelen omdat er geen voorkeursgebieden zijn vastgelegd. Ook is niet bekend hoe groot een zonneveld mag zijn en hoe de omgeving moet worden betrokken door de initiatiefnemer. Er zijn enkele initiatieven voor zonnevelden in onze gemeente. Het huidige beleid voor zonnevelden dateert uit 2017 en verdient herziening.

Wat en waar

Waar kan het wel en waar kan het echt niet? Welke waarden van ons buitengebied vinden we belangrijk? Hoe kunnen we een zonneveld het beste inpassen in de omgeving? Hoe zou u betrokken willen worden als er een concrete aanvraag om een zonneveld aan te leggen binnen komt? Welke zorgen heeft u en welke kansen ziet u? Allemaal vragen waar de gemeente graag met u over in gesprek wil. 

Wanneer

Op maandag 16 maart wordt een avond georganiseerd bij Aeres vmbo, Dierenriem 2 in Maartensdijk e op dinsdag 24 maart in het gemeentehuis, Soestdijkseweg 173 in Bilthoven. Aanvang 19.30 uur. De grootte van de ruimten is beperkt. Daarom is aanmelden noodzakelijk. Wilt u meedoen aan een van deze gesprekken dan kunt u zich per e-mail aanmelden op duurzaamheid@debilt.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Graus via 030 - 228 94 11. 

Meer berichten