Open Monumentendag 14 september

Historie

Op zaterdag 14 september vindt van 10.00  tot 16.00 uur de Open Monumentendag plaatst. Ook in de gemeente De Bilt openen locaties en monumenteneigenaren hun deuren en er worden rondleidingen gegeven met historische verhalen.
Er is onder andere bij de bibliotheek, het gemeentehuis en op internet een fietsroute beschikbaar, die langs de opengestelde monumenten in de zes kernen leidt.

Dit jaar heeft open monumentendag als landelijk thema 'plekken van plezier'. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét plezier naar toe gingen en gaan.
Tijdens de Open Monumentendag zullen niet alleen de monumenten worden opengesteld, maar ze zullen ook het podium vormen van diverse vormen van levende kunsten zoals zang, dans, muziek en theater. Het belooft een levendige Open Monumentendag te worden, die de zintuigen op alle mogelijke manieren zal prikkelen: luisteren naar muziek, kijken naar een voorstelling, en opsnuiven van de buitenlucht in monumentaal groen.

Voor de Open Monumentendag in De Bilt is een selectie gemaakt van plekken die bedoeld zijn als podium en/of decor voor ontspanning. U kunt dit jaar op bezoek bij onderstaande locaties.

Natuur- en Sportpark 'De Biltse Duinen', Bilthoven
Centrumkerk, Bilthoven
Huize Gaudeamus – een muziekhuis vol verhalen, Bilthoven
Jits Bakker Beeldentuin, De Bilt
Tuinen Landgoed Vollenhoven, De Bilt
Oranjerie Sluishoef en Landgoed Sandwijck, De Bilt
Kunstmarkt Boetzelaerpark, De Bilt
Zwembad De Kikker, Groenekan
Voormalig Gemeentehuis De Tolakker, Maartensdijk
Fort Op De Ruigenhoekse Dijk, Groenekan
Landgoed Oostbroek, De Bilt
Molen De Kraai, Westbroek
Molen Geesina, Groenekan
Nh Kerk, Westbroek