Het achter terrein van restaurant het Oude Tolhuys waar op zaterdagen boeken kunnen worden afgeleverd.
Het achter terrein van restaurant het Oude Tolhuys waar op zaterdagen boeken kunnen worden afgeleverd.

Voor het 25e jaar een boekenbeurs

Algemeen

door Rob Klaassen

Op woensdag 8 mei vanaf 18.00 uur en op Hemelvaartsdag - donderdag 9 mei - vanaf 9.00 uur, wordt voor de 25emaal de Lions-boekenmarkt gehouden in Restaurant het Oude Tolhuys Weg naar Rhijnauwen 13-15 te Utrecht

Maar voor het zover is moeten er eerst nog wel de nodige boeken worden ingezameld of opgehaald. Inwoners van Utrecht inclusief de ruime omgeving van de stad, w.o. alle kernen van de gemeente De Bilt, kunnen op zaterdagen tot en met 4 mei (uitgezonderd 27 april) telkens van 11.30 tot 15.30 uur hun boeken kwijt aan de achterzijde van het restaurant. Wanneer de boeken moeten worden opgehaald kan hiervoor een formulier op de website worden ingevuld. 

Goede doelen
In dit lustrumjaar worden met de opbrengst van de boekenbeurs twee goede doelen ondersteund. Een deel van het geld gaat naar de stichting ‘Durf te dromen’. Deze stichting ondersteunt kinderen met huiswerkbegeleiding om het voor hen mogelijk te maken dat zij hun talenten en hun sociaal-emotionele ontwikkeling verder te kunnen uitbouwen. Tevens wordt ‘De Geheime Schrijfschool’ gesteund. Hierbij worden leerlingen van de Openbare Basisscholen in Overvecht door middel van workshops gestimuleerd hun creativiteit zo goed mogelijk te gebruiken in hun schrijfproces.

Beide projecten hebben dringend behoefte aan geld om daarmee deze nieuwe leerprojecten voor kinderen in Overvecht te kunnen opstarten. Met behulp van het geld dat door de boekenbeurs wordt opgehaald willen de Lions-clubs graag een extra stimulans aan dit leer- en schrijfproces geven. Doorgaans wordt er zo’n ruim tienduizend euro met de boekenbeurs voor het Goede Doel opgehaald. Er wordt gehoopt dat ook dit jaar dit bedrag weer ruim zal worden gehaald wat natuurlijk vooral afhangt van het feit of er genoeg boeken van goede kwaliteit binnenkomen. De prijs van de boeken wordt bepaald aan de hand van het gewicht. 

De boekenbeurs van 2023 in vol bedrijf.