Afbeelding
Foto: foto NineImages

Schakel het Huurteam De Bilt in bij vragen over jouw huurwoning

Algemeen

- ingezonden mededeling –

Huurders in De Bilt die het vermoeden hebben dat ze te hoge huur of servicekosten betalen, die achterstallig onderhoud ervaren of problemen hebben met de verhuurder, kunnen gratis gebruik maken van de hulp van Huurteam De Bilt. 

Het inroepen van hulp van Huurteam De Bilt verloopt eenvoudig via mijnhuurteam.nl. Het Huurteam komt vervolgens langs om de woning te inspecteren. De afmeting van de woning wordt genoteerd evenals andere relevante zaken die nodig zijn om een advies uit te kunnen brengen. Het Huurteam let ook op onderhoudsgebreken, zoals lekkages, een trap zonder leuning of een badkamer zonder afzuiging.

Advies 
Met het gratis advies van het Huurteam wordt de verhuurder aangespoord om bijvoorbeeld de servicekosten te splitsen van de kale huurprijs, achterstallig onderhoud aan de woning aan te pakken of de huurder tegemoet te komen met een huurprijsverlaging. Helpt dit alles niet, dan kan de huurder met het advies van en samen met het Huurteam een zaak beginnen bij de Huurcommissie.

Kwetsbare positie
Huurders zitten vaak in een kwetsbare positie. De gemeente schakelt het Huurteam van Steenvlinder in, zodat iedereen goed, betaalbaar, duurzaam en veilig kan wonen. Het Huurteam is onafhankelijk, maar werkt in opdracht van de gemeente.