De sloopwerkzaamheden zijn begonnen. (foto Jos van der Worp)
De sloopwerkzaamheden zijn begonnen. (foto Jos van der Worp)

Sloop van voormalig politiebureau begonnen

Algemeen

door Henk van de Bunt

In juli 2023 is de koop- en realisatieovereenkomst over de aankoop van de grond van de volkstuinen nabij de brandweergarage aan de Leijenseweg in Bilthoven een stap dichterbij de realisatie van een integraal woningbouwplan op die plek. 

Het beoogde woningbouwplan - in de markt gezet onder naam Bink Park - omvat in totaal 68 woningen bestaande uit 16 eengezinswoningen, 16 koopappartementen, 22 sociale huurappartementen en 14 middeldure huur appartementen; een fraaie mix aan woningen bestemd voor verschillende doelgroepen en inwoners van Bilthoven. 

De Clou

Nadat eind vorig jaar de creatieve broedplaats Buro Lou in het voormalig politiebureau moest stoppen is met gezamenlijke inzet van onder meer de gemeente De Bilt en Woningbouwvereniging Woongroen, een nieuw onderkomen gevonden aan de Molenkamp 44 in De Bilt. De Clou is circulair gebouwd met hergebruik van materialen uit het voormalige Buro Lou aan de Leyenseweg. De opening vindt plaats op 11 april om 17.00 uur door cultuurwethouder Anne Marie ‘t Hart.


De sloopwerkzaamheden zijn begonnen. (foto Jos van der Worp)

Het nieuwe onderkomen aan de Molenkamp 44 in De Bilt.