Het Volwassen LeerOrkest oefent volop. (foto Flori Smink)
Het Volwassen LeerOrkest oefent volop. (foto Flori Smink)

Swingen met de fanfare in het Dorpshuis Westbroek

Algemeen

Op zaterdag 23 maart is het jaarlijkse voorjaarsconcert van fanfare De Vriendenkring in het Dorpshuis te Westbroek. Het belooft een swingende avond te worden, waarbij verschillende onderdelen van de vereniging van zich laten horen. 

De start is met het leerlingenorkest het Volwassen Leerorkest onder leiding van Olaf Schipper. Dit orkest bestaat uit volwassen mensen zonder muzikale ervaring, zij kregen halverwege januari voor het eerst een muziekinstrument in handen en zijn vervolgens hard aan het oefenen gegaan, zowel alleen thuis als samen op maandagavond met alle andere nieuwelingen. Een leuk extraatje is het optreden van de slagwerkers van het VLO onder leiding van John Brons. 

Nadat het Volwassen Leerorkest de toon gezet heeft is het tijd voor het leerlingenorkest onder leiding van Els van der Weij. Het zal lastig worden om nog stil te blijven zitten, het leerlingenorkest is al weken bezig om een swingend optreden te verzorgen. In dit orkest zitten jonge kinderen, maar ook volwassenen. De één speelt sinds kort op een instrument, maar er zijn ook muzikanten die naast het leerlingenorkest ook in het fanfareorkest zitten, maar dan met een ander instrument.

Na al deze nieuwe talenten neemt het fanfareorkest het over, net als het VLO onder leiding van Olaf Schipper. Zij spelen 2 stukken, waarna het tijd is voor een korte pauze met de traditionele loterij, waarvan de opbrengst voor de vereniging is. 

Het orkest is opnieuw uitgebreid, met name de slagwerksectie wordt steeds groter en professioneler. Deze swingende avond start om 20.00 uur. Rond 22.00 uur zullen de laatste tonen klinken waarna er gezellig nagepraat kan worden in het Dorpshuis. De toegang is gratis. (Donja Hoevers)