Henriette van den Brandeler, een van de oprichtsters van de Woudkapel.
Henriette van den Brandeler, een van de oprichtsters van de Woudkapel.

Feestelijke slotdag 100-jarig bestaan Woudkapel

Algemeen

Het is feest in de Woudkapel. Ter ere van het 100-jarig bestaan wordt al maanden alles uit de kast getrokken en laat deze bijzondere kapel zien wat het in huis heeft. Muziek, theater, dichtkunst, bijzondere lezingen, meditatie, religieuze inspiratie… het komt allemaal voorbij. Deze feestelijke periode wordt vreugdevol afgesloten op zaterdag 3 juni. Een dag waarin opnieuw van alles te beleven is.

Bezoekers kunnen onder andere deelnemen aan een begeleide kunstroute door Bilthoven. Op deze route zijn diverse kunstwerken te bezichtigen van zeven kunstenaars die speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerk maakten rondom het thema ‘Plekken van Bespiegeling’. Deze kunstroute sluit mooi aan bij het Kunstweekend van BeeKk, waar meer ateliers te bezoeken zijn. In de middag is er een workshop ‘Schatgraven in jezelf’ onder leiding van Annemiek Schrijver; onder andere bekend als radio- en televisiepresentatrice.

Het afsluitende spektakel vindt plaats in de avond; een passievol slotconcert waarin bekende plaatselijke musici een bijzonder muzikaal programma verzorgen:. Op het programma staat naast werk van Julius Röntgen ook werk van twee componistes die met hun muziek ruim een eeuw overbruggen: Henriette van den Brandeler (1884 - 1985) was een van de oprichtsters van de Woudkapel en trad daar regelmatig op als pianiste; Rita Hijmans is een eigentijdse componist die voor uiteenlopende bezettingen schrijft en voor deze speciale gelegenheid een bewerking van een van haar composities schreef. Violist Kees Hulsmann, altvioliste Annemarie Konijnenburg, celliste Mariëtte Landheer, alt José Scholte en pianist Marian Bolt nemen de bezoekers mee in een muzikaal Bilthovens landschap. Desirée Staverman zal de verschillende composities aan elkaar weven met verhalen. 

De ambiance van de kapel tilt het geheel op en neemt de bezoekers mee in een tijdloze sfeer. Een sfeer waarin ruimte is om te reflecteren én te verbinden. Precies dát waar de Woudkapel voor staat. Kijk voor meer informatie op www.woudkapel.nl. (Chantal van der Poel)