In de Van Rappardhal in Gorinchem (Tim Nap in actie) won DOS met 22-33.
In de Van Rappardhal in Gorinchem (Tim Nap in actie) won DOS met 22-33. (foto Wim den Besten)

DOS scoort er flink op los

Tijdens de competitiewedstrijd in Gorinchem dit weekend keek Dos binnen 10 minuten tegen een 8-3 achterstand aan. Maar zoals zo vaak dit seizoen kantelde de wedstrijd volkomen.

Eerst werden de verdedigende taken onvoldoende uitgevoerd. Er werd te weinig druk op de schutters gegeven. Er was een time-out voor nodig om de spelers hieraan te herinneren. Het moet gezegd, de DOS spelers pakten het prima op en niet alleen de achterstand verdween als sneeuw voor de zon, maar DOS ging over GKV heen. Het duel tussen de nummers 2 en 3 kantelde volledig. Met een bijna onwerkelijke inhaalslag walste DOS over GKV heen. Halverwege had DOS al een mooie voorsprong te pakken van 10-16.

Na rust ging DOS verder waar het voor rust was gestopt, met vooral scoren. Alle spelers, inclusief de wisselspelers, kwamen op het scoreformulier. Het duel bleef aantrekkelijk, mede door het hoge aantal doelpunten. Uiteindelijk stokte de teller bij 22-33.

Na afloop bleek dat koploper Avanti tegen haar eerste verlies was aangelopen, waardoor DOS nog maar twee punten achterstaat. In de laatste competitieronde staat het duel tegen Avanti op de speelkalender. Het belooft nog een spannend slot te worden van de competitie. Maar eerst speelt DOS komende zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. De wedstrijd tegen ODIK begint vroeger dan gebruikelijk en start al om 15.50 uur.