2 mascottes van de Nederlandse tennisbond KNLTB, Ace en Love , verzorgen de warming-up voor de kleinste kids.
2 mascottes van de Nederlandse tennisbond KNLTB, Ace en Love , verzorgen de warming-up voor de kleinste kids.

Jeugdkampioenschap Tennis een succes

Algemeen

Met 55 jonge deelnemers van 6 Biltse clubs, werd het 1e Bilts Open Jeugdkampioenschap Tennis zondag 15 januari gehouden bij LTV Meijenhagen in De Bilt. Het event is ontstaan uit de samenwerking tussen verschillende jeugdcommissies van tennisverenigingen uit de gemeente.

Er zit een zeker risico in om midden in de winter buiten op gravelbanen te spelen, echter de organisatie had geluk. Het werd een prachtige dag met af en toe zelfs wat zon, maar vooral met totaal meer dan 100 korte wedstrijdjes en veel tennisplezier. Het enthousiasme van de kids in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar was aanstekelijk; er werd met man macht gewerkt door wel 10 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. 

Doelstelling van de organisatie was om meer verbinding tussen de Biltse tennisverenigingen te realiseren voor wat betreft het jeugdtennis en te laten zien dat iedereen mee kan doen met een tennistoernooi. Tennis is een sport waar kinderen veel leren op het gebied van balans en coördinatie; toepasbaar in alle andere sporten. Al lange tijd wordt er gespeeld met ballen die zijn aangepast aan de leeftijd en ervaring van het kind. Dus iedereen kan het daardoor leren en blessures komen nauwelijks voor bij de jeugd. Verder kun je spelen en trainen wanneer jij wilt, een sport met veel flexibiliteit. 

Heb je ook interesse om het te leren, meld je dan aan bij een tennisclubs in De Bilt.        (Friso Hennings Backer)