Alle tafelgasten genieten van de sfeer en de heerlijke maaltijd die door de vrijwilligers is verzorgd.
Alle tafelgasten genieten van de sfeer en de heerlijke maaltijd die door de vrijwilligers is verzorgd.

Vrijwilligers koken in Hollandsche Rading

Algemeen

door Kees Diepeveen

Het was smullen in het Dorpshuis in Hollandsche Rading op vrijdagavond 13 januari. 30 mensen waren afgekomen op de uitnodiging van een nieuwe activiteit van Mens De Bilt onder de naam ‘Wat de pot schaft’. Vrijwilligers hebben gekookt en de deelnemers genoten in een supergezellige sfeer. Een concept dat voor herhaling vatbaar is.

Medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt hebben het nieuwe concept bedacht en wilden een start maken in Hollandsche Rading. Huis aan huis werden flyers rondgebracht om de behoefte te peilen. Doel was om mensen op een laagdrempelige manier te verbinden en sociale cohesie op gang te brengen. Binnen twee dagen hadden zich 30 mensen aangemeld. De vrijwilligers die zich aan dit project verbonden hadden konden het menu gaan samenstellen om de bezoekers te verrassen met een gevarieerd winters drie gangen menu.

Proeverij 
De vrijwilligers die aan deze activiteit hebben deelgenomen hadden eer van hun werk. Samen hebben zij een topmaaltijd verzorgd. Niet alleen het menu is door vrijwilligers samengesteld, ook de zaal is door vrijwilligers aangekleed en ook het uitserveren van de gerechten namen zij voor hun rekening. Het menu bestond uit een gevarieerd winters drie gangen menu met een keuze uit 2 soepen, een proeverij van diverse stampotten met een balletje gehakt uit de jus en een stukje rookworst afgesloten met een feestelijke dessert en een drankje. Het menu viel erg in de smaak bij alle bezoekers. Er vonden geanimeerde gesprekken plaats aan de tafels en er werd al snel van alles gedeeld met elkaar. Dit alles in een supergezellige sfeer. Precies wat de bedoeling was van de organisatie.

Deelnemers en organisatie waren het er over eens dat het concept ‘Wat de pot schaft’ een succes is dat zeker voor herhaling vatbaar is.