SVM JO19-1 kampioen na winst bij Baarn.

SVM JO19-1 tikt 5 goals binnen

In de laatste wedstrijd van dit jaar voor SVM JO19-1 kon het kampioenschap worden behaald, mits er niet met meer dan 2 tegengoals werd verloren tegen een goed spelend Baarn. Een goed spelend Baarn inderdaad, want er is niets aan het toeval overgelaten; Trainer Coen de Valk is het team van Baarn gaan bekijken en kon niet anders dan concluderen dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen ging worden.

Tijdens de bespreking voor de wedstrijd bleek dat de SVM-spelers hun taken, besproken op de training, nog prima in hun hoofd hadden zitten. Dit werd ook op het veld uitgevoerd en SVM ging sterk van start met uitstekend samenspel en goed druk zetten op de aangegeven posities. Dit resulteert in de 18e minuut al in een doelpunt van Marcel Gaasenbeek, die een hoge bal vanaf rechts van Reinout van Breemen prima binnenschiet.

SVM zet goed door met een paar gestopte schoten; een afgezwaaide voorzet verdwijnt net naast de kruising. Maar Baarn geeft zich nog niet gewonnen; Thijs Bosman moet nog een keer gestrekt op een schot en Sten Cloo moet tot het uiterste gaan om met een prachtige sliding een schot te blokken om zo de 1-1 te voorkomen. In de ijzige kou gaan we met 0-1 rusten.

De tweede helft zet Baarn meer druk en loopt daardoor achterin wat risico. SVM profiteert daar goed van en scoort de 0-2 in de 51e minuut als Kars van den Brink een voorzet vanaf rechts van Mondo van Montfoort eenvoudig binnen kan tikken. Kort daarna wordt een uittrap van Thijs Bosman goed afgerond door Kars, maar heeft de keeper een goede redding in huis. In de 60e minuut trapt Thijs weer ver uit, Marcel verlengt de bal op Kars en het staat 0-3. Baarn is gewaarschuwd dat 1 op 1 spelen achterin niet de manier is om van SVM te winnen. Zeker als er na 74 minuten weer gescoord wordt na een pass van Levy Gijsen vanaf eigen helft over de verdediging van Baarn in de voeten van Kars die zijn derde scoort: 0-4.

Doelman Thijs krijgt nog een assist achter zijn naam als een verre uittrap bij de 14-jarige invaller Julen van de Goede terecht komt, die knap zijn man uitspeelt en vanaf links de bal in de rechterbovenhoek knalt: 0-5. Dit is ook de eindstand, met de complimenten aan het team van Baarn o.l.v. Stijn Vermeulen voor een sportieve en positief gecoachte wedstrijd.

SVM JO19-1 met de begeleiders Remco van den Brink, John Bosman, Arnold Reparon, Bas Geijtenbeek en Coen de Valk kunnen zich nu gaan opmaken voor de hoofdklasse.         (Ronald de Valk)