De Burendag in Westbroek kende ook droge momenten.
De Burendag in Westbroek kende ook droge momenten.

Burendag in nieuwbouw Westbroek

Algemeen

Zaterdag 24 september rond 10.00 uur begon burendag in Westbroek met koffie, met appeltaart en cake. En met regen … Toch waren er - ondanks het weer - 13 volwassenen en 8 kinderen gekomen. 

De start was, zoals altijd, op het kleine speelpleintje midden in de wijk. Een plek, die nodig aan een upgrade toe is. Enkele bewoners hebben daarvoor een plan gemaakt en nu ook de financiering rond is werd het toegelicht door Peter Zomer. De ideeën werden enthousiast ontvangen en ouders en kinderen kijken uit naar de realisatie. Er komt een nieuwe ondergrond, prachtige houten speeltoestellen en enkele bakken om samen met kinderen wat groente en fruit te verbouwen. De verwachting is dat dit in januari 2023 van start gaat. Tegen die tijd volgt nadere informatie want het is de bedoeling dat de omwonenden met elkaar de handen uit de mouwen gaan steken. Dat is ook belangrijk om het daarna mooi te houden. 

Opruimen
Burendag bestaat verder uit een schoonmaak/opruimronde: vuil verzamelen in de wijk, de twee speelpleintjes schoon maken en rondom de glasbak glassplinters opvegen. Meerdere deelnemers merkten op dat er in ons wijkje minder zwerfafval is dan 2 jaar geleden. Hulde dus aan de bewoners die regelmatig vuil opruimen tijdens een wandelingetje, al dan niet met de hond. Vooral belangrijk bij de glasbak, want we weten allemaal: als er iets naast de bak staat komt er in een mum van tijd meer bij. (José Stortelder)