Afbeelding

Dat wil ik ‘effe’ kwijt …

Algemeen

Trots en Schaamte

Deze week wandelde ik op het prachtige Bert Bospad. Geweldig wat de provincie en Staatsbosbeheer daar hebben gedaan. Een parel in onze gemeente nog mooier gemaakt. Om trots op te zijn! 

Kort daarop toonde iemand mij de plannen voor een groot fastfoodcentrum bij de rotonde Achterweteringseweg. Een oppervlakte van vele honderden vierkante meters waar nu het voormalige Helden, het benzinepompstation en een paar woningen te zien zijn, dreigt, als de gemeente niet de voet dwars zet, te worden bebouwd met een grote fastfoodvoorziening, een industrieel horecaterrein. Midden in het Noorderpark komt detonerend massavermaak in de vorm van fastfood, vooral voor mensen van buiten de gemeente. Tegenover het met zoveel moeite gerestaureerde landgoed Persijn. Aan de randen van het Noorderpark werd al een aanslag gepleegd door de bouw van een groot golf- en horecacentrum, in de Ruigenhoekse polder. … Wie daar mee instemt, zou zich, zo blijkt uit het volgende, moeten schamen …

Collectief geheugenverlies

Toen het Noorderpark werd ingericht, nog voor de nieuwe gemeente De Bilt, werden er harde afspraken gemaakt en vastgelegd door provinciale en gemeentelijke overheden, natuurorganisaties en agrarische sector om deze groene oase in stand te houden. Geen grootschalige recreatie, geen grootschalige horeca! Wat we nu dreigen te krijgen is juist dat wat - zei men in het jaar 2000 - er nooit zou komen. 

Ik hoop van ganser harte dat men op Jagtlust niet aan collectief geheugenverlies is gaan leiden, door te doen, alsof deze harde afspraken nooit gemaakt zijn! 

Ik behoor niet tot de klagende soort, zend doorgaans nooit ingezonden brieven, maar dit baart me grote zorgen …

Ingrid van Vuuren, Maartensdijk

!