Op de braderie hing een gemoedelijke sfeer.
Op de braderie hing een gemoedelijke sfeer.

Braderie Aeres VMBO voor het goede doel

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Dinsdag 5 juli organiseerde Aeres VMBO in Maartensdijk een braderie voor het goede doel. De opbrengst van deze middag gaat naar Stichting Razem en komt ten goede aan weeskinderen uit Oekraïne. Alles bij elkaar haalde de organisatie 1.500 euro op.

‘Vanuit de Stichting Razem in Hollandsche Rading kreeg onze school het verzoek een braderie te organiseren t.b.v. weeskinderen uit Oekraïne’, vertelt Manon Dijkstra van Aeres VMBO Maartensdijk. ‘En of dat binnen vier weken kon. Een hele uitdaging. Met personeel en leerlingen gingen wij direct aan de slag, met een grote braderie als resultaat’.

Kraampjes
De bijna dertig kraampjes op het schoolplein werden goed bezocht door inwoners uit Maartensdijk, ouders, (oud)leerlingen en familie. Dijkstra: ‘Bezoekers konden van alles kopen: boeken, servies, tweedehands spullen, plantjes, gereedschap, koekjes en fruitpakketten’. Ook was er aandacht voor de kinderen. Zij konden een rondje lopen met pony’s, henna laten zetten en konden zich laten schminken.

Verbondenheid
‘Tijdens de braderie voelde je echt verbondenheid tussen alle bezoekers’, vertelt Dijkstra verder. ‘Leerlingen, personeel, ouders en ondernemers uit het dorp waren echt betrokken. Daardoor hing een heel fijne sfeer tijdens de braderie. Ook ouders met leerlingen kwamen langs of leerlingen die spontaan aanboden te helpen met bakken van koekjes.

Waarschijnlijk is dit geen éénmalige actie. Met Kerst of volgend jaar willen wij mogelijk weer iets organiseren, maar dat moeten wij nog even bekijken’.