Bep van Keulen -Poot met locoburgemeester Anne Marie ’t Hart.
Bep van Keulen -Poot met locoburgemeester Anne Marie ’t Hart.

Felicitaties voor 101-jarige in d’Amandelboom

Algemeen

door Guus Geebel

Voor het eerst in functie als locoburgemeester kwam Anne Marie ’t Hart mevrouw Van Keulen – Poot op 15 juni in d’Amandelboom in Bilhoven feliciteren met haar verjaardag. Ze werd die dag 101 jaar. Toen ze vorig jaar honderd werd kon door de coronapandemie geen lid van het gemeentebestuur op bezoek komen.

Bep Poot werd op 15 juni 1921 in Vlaardingen onder de rook van Rotterdam geboren. Ze herinnert zich nog goed het bombardement op die stad op 14 mei 1940. Bep kwam uit een groot gezin. Ze werkte na haar schoolopleiding eerst bij een tandarts en deed daarna de administratie bij een bedrijf. Ze trouwde in 1952 met Van Keulen en kreeg vier kinderen. Toen een jaar na haar huwelijk haar dochter Marianne geboren werd was haar man heel blij dat het een meisje was, want hij had alleen maar broers. Het gezin woonde sinds 1971 in Utrecht waar haar man op de verzekeringsafdeling werkte bij wat nu ASR Nederland is. Hij overleed in 2011 in verpleeghuis Sint Elisabeth in Lage Vuursche. Bep woont nu drie jaar in d’Amandelboom.

Koken
Over hoe het voelt om meer dan honderd te zijn zegt ze: ‘Dat gebeurt gewoon.’ Haar advies om zo oud te worden is gezond eten en veel bewegen. Met haar man heeft ze heel veel landen bezocht en samen hebben ze veel gefietst. Op een van de fietstochten is Bep een keer in Frankrijk door een radiozender geïnterviewd. Verder naaide ze heel veel kleding. Ik de keuken was ze ook vaak te vinden want koken deed ze ook graag. Haar man was in Indonesië geboren dus de Indonesische keuken hoorde daar ook bij. Ook bakte ze taarten als er iemand jarig was.

Lessen
Nadat de kinderen uit huis waren heeft ze nog Franse, Engelse en Duitse lessen gevolgd en ging ze met een vriendin naar Engeland. Het nieuws houdt ze ook bij en ze ontvangt nog steeds het dagblad Trouw. Vorig jaar toen ze honderd werd kon er geen feest gehouden worden maar dit keer vierden ze haar verjaardag op 11 juni bij haar dochter Marianne thuis in Maartensdijk met heerlijke hapjes van Landwaart.

!