Een prachtige middag op een zonovergoten Vinkenplein.
Een prachtige middag op een zonovergoten Vinkenplein. [foto Henk van de Bunt]

Kunst zonder grenzen op Vinkenplein

Algemeen

‘Muziek is je eigen ervaring, je eigen gedachten, je wijsheid. Ze proberen je te leren dat er een grens is aan muziek. Maar man, er is geen grens aan kunst.’ Een prachtig citaat van jazzsaxofonist Charlie Parker, een van de grondleggers van het Great American Songbook, de collectie van de succesvolste Amerikaanse jazz- en lichte muziek uit het begin van de 20e eeuw. 

Ook tijdens het eerste concert van de Stichting Zomerconcerten van 2022, afgelopen zondag op het Vinkenplein, bleken er weinig grenzen. Geopend werd met de smartlappen van Levensliederenkoor ‘Parels van de Kromme Rijn’ uit Odijk, dat, begeleid door 2 accordeonisten, met oud-Hollandse levensliedjes en meezingers de feestvreugde direct al goed verspreidde.

Na de pauze maakte een jazzcombo met Wouter Poot (gitaar), Karin Ann (zang) en Rico de Jeer (contrabas) de middag swingend af met standards uit het American Songbook, de Amerikaanse popmuziek uit jaren ’20 tot ’50 van de vorige eeuw. Een prachtige middag op een zonovergoten Vinkenplein, die zondag 3 juli om 14.00 uur wordt herhaald met een optreden van de Koninklijke Biltse Harmonie. Een stoel staat klaar en de toegang is gratis. (Peter Schlamilch)