Donderdag 7 april ontmoetten lokaal betrokken organisaties uit de gemeente De Bilt elkaar bij het KNMI.
Donderdag 7 april ontmoetten lokaal betrokken organisaties uit de gemeente De Bilt elkaar bij het KNMI. Foto: foto Samen voor De Bilt

Meet & Match bij KNMI

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Donderdag 7 april ontmoetten lokaal betrokken organisaties uit gemeente De Bilt elkaar bij het KNMI. Via onderlinge contacten hopen zij elkaar, met gesloten beurs, te ondersteunen bij velerlei werkzaamheden. Dit nieuwe evenement is vergelijkbaar met de eerder georganiseerde Beursvloer, maar dan in een ‘light’ versie.

Ongeveer dertig organisaties maakten gebruik van de gastvrijheid van het KNMI in De Bilt. Na een korte kennismakingsronde hoopten deelnemers op helpende handen bij een opdracht vanuit hun organisatie of boden zij deze aan. Naast helpende handen was ook vraag en aanbod van materialen & middelen en kennis & kunde.

Veel vraag en aanbod kwam langs tijdens de netwerksessie: stageplaatsen voor leerlingen, aansluiting bij ondersteuning vluchtelingenwerk voor Oekraïne, hulp in het opvangen van Oekraïense vluchtelingen, contacten met bedrijven die willen samenwerken in projecten voor kwetsbare doelgroepen, capaciteit logistiek, ruimte voor een re-paircafé, een gastheer/ -vrouw, beautymiddag, hulp bij een verloting van schilderijen of hulp bij het wandelen.

Organisaties boden ook veel aan: hun netwerk, expertise bij een project, begeleiding gastgezin/ vluchtelingen, hulp bij integreren of herintreding of diverse administratieve klussen als versturen van mailings, nieten, vouwen, brieven in enveloppen doen of inpakwerk op locatie.

Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt is tevreden over de opkomst deze middag. ‘Eindelijk kunnen wij weer een evenement organiseren voor Biltse bedrijven. Ik hoop dat er weer veel matches uitkomen vanmiddag en dat de aanwezige organisaties hulp krijgen of kan worden aangeboden’.