Dolf Smolenaers reikt de chapeau-penning uit aan Rik Drieënhuizen (links).
Dolf Smolenaers reikt de chapeau-penning uit aan Rik Drieënhuizen (links).

Uitreiking Chapeau-penning

Algemeen

Locoburgemeester Dolf Smolenaers reikte zondag 10 april de chapeau-penning uit aan de heer Rik Drieënhuizen bij het H.F Witte centrum in De Bilt. 

Rik Drieënhuizen maakt sinds 1998 deel uit van het bestuur van de Stichting Cultureel en Vergader Centrum H.F. Witte; in januari jl. trad hij op 78-jarige leeftijd af. Als bestuurslid waren zijn voornaamste verdiensten voor de stichting o.a. het H.F. Witte centrum onafhankelijk maken van gemeentesubsidie, wat tekenend is voor zijn rol. Hij was nauw betrokken bij de realisatie van plannen voor een nieuwe sporthal. Hiervoor wordt goed overleg gevoerd met de lokale politiek. Nog altijd is hij druk met de realisatie van dit project. 

De heer Drieënhuizen is altijd meedenkend en proactief; onder het voorzitterschap van hem is het H.F. Witte centrum uitgegroeid tot een centrum waar iedereen welkom is. Het doorstaan van de coronacrisis, is mede te danken aan de voorzitter.

Naast de activiteiten voor het H.F. Witte Centrum is de heer Drieënhuizen bestuurslid geweest van de - toen nog - Stichting Nationale Jeugd Blaas- en slagwerk Ensembles (NJBE). In 2006 is Rik Drieënhuizen benoemd tot voorzitter van het NS Harmonieorkest (nu: NS Orkest geheten). Met het uitreiken van de chapeau-penning wordt de waardering getoond voor de inzet de afgelopen 23 jaar.