Samen met één van de deelnemers opent locoburgemeester Anne Brommersma het nieuwe ontmoetingscentrum.
Samen met één van de deelnemers opent locoburgemeester Anne Brommersma het nieuwe ontmoetingscentrum.

Silverein opent nieuw ontmoetingscentrum in De Bilt

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 1 april opende locoburgemeester Anne Brommersma het nieuwe Ontmoetingscentrum Bij de Tijd in De Bilt. Vanuit deze locatie kunnen deelnemers heerlijk tuinieren, buiten zitten op het terras, meedoen met diverse activiteiten en zoeken zij verbinding met de bewoners van Weltevreden.

‘Ruim drie jaar lang was Ontmoetingscentrum Rinnebeek op de St. Laurensweg in De Bilt een vertrouwde plek voor veel van onze deelnemers’, vertelt Pia Werkman van Ouderenzorgorganisatie Silverein. ‘Maar gaandeweg misten onze deelnemers een eigen tuin en een eigen terras. Omdat restaurant Bij de Tijd haar locatie aan de Prof. Doctor Kamerlingh Onnesweg 14 in De Bilt verliet, kwam deze plek voor ons vrij’.

Moestuin
De deelnemers gaan er goed op vooruit met deze locatie. Veel meer ruimte voor de activiteiten binnen en een eigen moestuin en terras en de mantelzorgers kunnen gewoon binnenlopen. Werkman: ‘Wij zitten alweer drie weken op deze mooie plek, waar wij nu al enorm van genieten. Het mooie weer van afgelopen week kwam als een geschenk. Wat hebben wij al genoten van de zon’.

Tai-chi
Ruud Tielsema, tai-chi leraar bij het ontmoetingscentrum, vindt de nieuwe plek een toplocatie. ‘Fijn om in zo’n mooie ruimte mijn tai-chi training te kunnen geven, vertelt hij. ‘Ik geef iedere week les aan zo’n zes tot tien deelnemers. De ene week op woensdag en de andere week op donderdag. De deelnemers doen hun oefeningen in een kring, zittend op een stoel. Door al die oefeningen voel je de energie vanuit de groep’.

Muziek
Bij Silverein kunnen deelnemers nog meedoen aan diverse andere activiteiten, zoals creatieve- en muzikale activiteiten. Behalve wandelen en Tai- Chi is er een veelheid aan andere spelevenementen. Door mee te doen aan diverse activiteiten, houden deelnemers hun diverse vaardigheden langer op peil. Mantelzorgers kunnen daardoor hun taak ook langer volhouden.

Stoppen
Ook locoburgemeester Anne Brommersma is verheugd over de mooie plek voor het ontmoetingscentrum. Brommersma: ‘De ruimte ziet er echt top uit. Vlak voordat ik stop met mijn werk als wethouder en locoburgemeester kreeg ik nog de kans dit ontmoetingscentrum te openen, net als drie jaar geleden bij Rinnebeek’.

De naam van het ontmoetingscentrum wordt onthuld.