Logo vierklank.nl
Foto:

Gedichten-pad

Onder het motto ‘Dichter bij de Natuur’ organiseert Wijkvereniging Noord-Oost De Bilt komende maanden verschillende activiteiten voor en met wijkbewoners. De natuur is de rode draad én verbindende schakel. 

Eerste activiteit is het organiseren van een gedichten-pad door de wijk, met ingezonden lievelingsgedichten van wijkbewoners. Ca. 20 gedichten komen op duurzame borden langs allerlei verrassende plekken in de wijk. Alle wijkbewoners zijn uitgenodigd om mee te doen, zowel jong als oud. Ook mensen met een andere moedertaal kunnen een gedicht inleveren. 

Mens en zijn Natuur
Daltonschool De Rietakker organiseert een gedichtenwedstrijd, de drie leukste kindergedichten krijgen een plekje op het gedichten-pad. Op deze manier wil de wijkvereniging een gedichten-pad creëren voor iedereen. Stichting Mens en zijn natuur ondersteunt het project financieel.

Dichter bij de Natuur
Naast het gedichten-pad organiseert de wijkvereniging thematische natuurwandelroutes. In juni is er een feestelijke opening van de gedichtenroute met muziek, hapjes en gezelligheid. In augustus volgt een feeërieke en poëtische avond in het bos van en voor wijkgenoten. In september staat de burendag eveneens in het teken van de natuur. De MidWinterDagDroom in december sluit het jaar op gepaste wijze af.

Meedoen
Heb jij een lievelingsgedicht over de natuur, of schrijf je zelf graag gedichten? Doe dan mee en stuur je gedicht vóór 20 april naar info@noordoostdebilt.nl. Vermeld de schrijver van het gedicht, je naam, telefoonnummer, mailadres en heel kort waarom je dit gedicht instuurt. Wie weet staat jouw gedicht binnenkort op een van de borden in je eigen wijk. Meer weten over de activiteiten van Wijkvereniging Noord-Oost De Bilt? Mail naar: info@noordoostdebilt.nl.

Meer berichten