Logo vierklank.nl
De nieuwe gemeenteraad voor de installatie met burgemeester Sjoerd Potters en griffier Thecla van der Torre; niet op de foto Eelco Dalmeijer.
De nieuwe gemeenteraad voor de installatie met burgemeester Sjoerd Potters en griffier Thecla van der Torre; niet op de foto Eelco Dalmeijer. (Foto: )

Gemeenteraad 2022-2026 geïnstalleerd

In de gemeenteraadvergadering van woensdag 30 maart installeerde burgemeester Sjoerd Potters (voorzitter van de raad) 27 leden. Achtereenvolgens waren dat voor GroenLinks Anne Marie ‘t Hart, Jacomijn Baart, Yvo Kok-Palma, Leyla Ummels-Çavusoglu, Audrey Kruiniger, Arnold van der Lee en Rinus Scheele. Voor de fractie van D66 werden Donja Hoevers, Hanneke de Zwart, Floris den Boer en Bart-Jan Wielinga geïnstalleerd. Voor Beter De Bilt en Bilts Belang waren dat Erik den Hertog, Jette Muijsson en Peter Gielissen. 

door Henk van de Bunt

Ralph Jacobs, Kees Lelivelt en Eelco Dalmeijer vertegenwoordigen de komende vier jaar de VVD in deze gemeente(-raad). Peter Schlamilch, Kristel Brekelmans en Fabian Vendrig werden gekozen (en geïnstalleerd) namens Forza De Bilt en Werner de Groot gaat samen met Peter Flierman voor vier jaar het CDA vertegenwoordigen. Krischan Hagedoorn en Gija Schoor vertegenwoordigen de Partij van de Arbeid, Arie Vonk Noordegraaf de SGP, Menno Boer de SP en Connie Brouwer de ChristenUnie. 

Ook werden raadscommissieleden (niet zijnde raadsleden) geïnstalleerd: Martijn Huysmans, en Aad Obbens namens D66, Kariné Klyan namens de VVD, Martijn Lauxtermann en Margje Tempelaars namens de PvdA, Bronne Pot namens het CDA, Teunis-Jan van Asselt namens de SGP, Otto Oussoren namens de ChristenUnie en Mischa van der Heijden en Frans de Ruiter namens de SP.

Meer berichten