Volgens planning duren de werkzaamheden tot en met 29 april.
Volgens planning duren de werkzaamheden tot en met 29 april. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Uitbreiden carpoolplaats Nw. Wetering

Algemeen

In de periode 21 maart tot 29 april voert een aannemer werkzaamheden uit voor de uitbreiding van carpoolplaats aan de Nieuwe Weteringsweg, in opdracht van de provincie Utrecht.

Tijdens de werkzaamheden is de carpoolplaats niet afgesloten, maar er zijn tijdelijk wel iets minder parkeerplekken beschikbaar. Het verkeer en de omgeving ondervinden voor het overige geen hinder van de uitvoering.

Werkzaamheden
De werkzaamheden betreffen de aanleg van 24 extra parkeerplekken en het aanbrengen van voorzieningen voor het opladen van elektrische auto’s. Als de werkzaamheden zijn afgerond, beschikt de carpoolplaats over in totaal 75 parkeerplekken.

Groei
De carpoolplaats maakt deel uit van een netwerk van 25 carpoolplaatsen in de provincie Utrecht. Carpoolen brengt het aantal autokilometers omlaag en dat is gunstig voor het milieu en het klimaat. Minder auto’s op de weg ontlast ook het wegennetwerk. Daarom stimuleert en faciliteert de provincie Utrecht het carpoolen. Elk jaar worden in november op een aantal drukke dagdelen de bezettingen op de carpoolplaatsen geteld. Op basis van de tellingen en de verwachting dat het aantal carpoolers jaarlijks groeit, maakt de provincie waar nodig een uitbreidingsplan, zodat er altijd plek is voor mensen die willen carpoolen. De werkzaamheden zijn te volgen op @werkaandewegutr. [HvdB]