Joey Koetsier scoort.
Joey Koetsier scoort. Foto: foto Henk Willemsen

FC De Bilt verliest

Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen Sliedrecht kwam op 26 maart GRC ’14 uit Giessen (NB) bij FC De Bilt op bezoek . Vooral de tweede helft van de wedstrijd tegen Sliedrecht gaf vertrouwen in een goed resultaat tegen de Brabanders. Voor GRC was een goed resultaat van belang om uit de degradatiezone te komen.

Na een minuut stilte voor het overlijden van erevoorzitter Coen de Groot, startte de wedstrijd met aan Biltse zijde een grote hoeveelheid invallers, omdat de blessurebank weer behoorlijk vol is. Het zit na de coronawinterstop nog niet mee, de ploeg die in de eerste periode de koplopers op de voet volgde, komt door allerlei omstandigheden niet meer aan punten. In de eerste helft was de gehavende ploeg duidelijk sterker dan GRC en het kreeg voldoende kansen om de wedstrijd in die speelhelft (al) te beslissen. Er waren best mooie aanvallen die meer hadden verdiend. Youness en Pier kwamen goed door, maar de eindpass kwam niet bij Sander. Heel verdienstelijk was de aanval over links waar invaller linksback mooi in de diepte werd aangespeeld, Maxwell trok de bal goed voor en Niels, een andere invaller kon de bal net niet genoeg raken om de score te openen. Ook dat nog, steun en toeverlaat in de verdediging, Steven alias Per, raakte geblesseerd en moest het veld verlaten. Gelukkig kon de trainer beschikken over good old Joey Koetsier, die eveneens een betrouwbare centrumverdediger is. Voor rust nam Youness een vrije trap en daar was de meegekomen Joey die prima voor zijn man kwam en de bal in het doel kopte 1-0.

Na rust zou je verwachten dat de goal van Joey voldoende vertrouwen gaf om flink door te pakken, maar binnen een minuut een diepe bal op de Brabantse rechtsbuiten die de bal hard en laag in de verre hoek knalde 1-1. Gaandeweg de tweede helft werd De Bilt wel sterker, had het meer balbezit en had het best aardig wat kansen. GRC was in de omschakeling ook regelmatig gevaarlijk. In de 82e minuut was daar de uitval van GRC die effectief was 1-2. Daarna gingen de Biltse mannen nog wel voor de gelijkmaker, maar echt vol gas was niet waarneembaar. De Bilt kreeg in de laatste tien minuten nog diverse vrije trappen net buiten de zestienmeter, maar die werden erg onzorgvuldig genomen.