Is De Bilt wel op de goede weg?

Algemeen

- ingezonden mededeling-

Deze vraag stellen de kandidaatsraadsleden Gert-Jan Weierink en Henric de Jong Schouwenburg naar aanleiding van berichtgeving in de pers. Er wordt veel geroepen in de lokale politiek als het gaat om bereikbaarheid. Vooral als het gaat om de dorpen De Bilt en Bilthoven. De gekste voorstellen worden gedaan van tram tot metro! Wat Weierink en De Jong Schouwenburg betreft zijn dit absurde ideeën, waarbij een tram nog enigszins realistisch is. Dit soort ontwikkelingen zijn onwenselijk en zouden het historische aangezicht van de Soestdijkseweg onnodig aantasten. Weierink en De Jong Schouwenburg vinden dat het nu tijd is om een breed debat te voeren met de inwoners over de mogelijkheden van een randweg die landschappelijk goed ingepast wordt. De Jong Schouwenburg; “Zeist is met de Krakelingweg een goed voorbeeld hoe je een dergelijke randweg kunt inpassen. Daarom pleit ik ook voor een dergelijke oplossing.” Wat Weierink betreft staat er nog een veel groter probleem voor deur aan de westkant van de gemeente De Bilt. De gemeente Ronde Venen heeft steeds nadrukkelijkere plannen om 600 tot 1000 nieuwe woningen te bouwen op het vliegveld Hilversum. Weierink; “Dit plan heeft grote implicaties voor de bereikbaarheid van Maartensdijk en Hollandsche Rading en zal tot een nog grotere verkeersstroom leiden. Dit plan is onwenselijk voor Maartensdijk en vooral Hollandsche Rading. Daarom zal er op korte termijn een commissie samengesteld moeten worden met afgevaardigden uit De Bilt, Ronde Venen en Hilversum om dit op te lossen. Zoals het plan er nu ligt is dit niet acceptabel!”.

Het is van het grootste belang dat de gemeente De Bilt zelf aan het stuur blijft als het gaat om dit soort zaken. Ook als je nu kijkt naar de ontwikkelingen rond de golfbaan bij Groenekan in het Noorderpark. Daarom zijn Weierink en De Jong Schouwenburg ook overtuigd van de noodzaak dat de gemeente de Bilt zelfstandig is en blijft! En niet zoals andere lokale partijen suggereren om op te gaan in een groter verband. De ervaring uit 2001 ligt menig inwoner van de oude gemeente Maartensdijk nog vers in het geheugen.

Verder ligt er nog een unanieme verkiezingsbelofte uit 2018 om de slinger Dorpsweg-Nachtegaallaan in Maartensdijk te verwijderen. De Jong Schouwenburg; “Belofte maakt schuld en daar moeten wij nu werk van maken!”. Weierink wil daar nog wel een nieuwe belofte aan toevoegen namelijk het verwijderen van de kassen van Rijksen aan het Maertensplein. Weierink; “Het wordt tijd dat deze lelijke holle kies verdwijnt en zinvol wordt ingevuld. Wat mij betreft als parkeerplek in combinatie met innovatieve energieopwekking.”

Daarom is het tijd voor een partij die luistert en alleen het belang van de inwoners van de gemeente dient, ongehinderd door ego of randzaken, tijd voor een oprechte partner. Dus wil jij dat je dorp goed blijft en beter wordt? Geef ons dan het vertrouwen en je stem om dit de komende 4 jaar waar te kunnen maken!

Draai de lijst eens om en kies Gert-Jan Weierink #14 of Henric de Jong Schouwenburg #15 Lijst 2 VVD!