Afbeelding

De Bilt blijft goed, wordt beter

Algemeen

- ingezonden mededeling -

De Bilt heeft 6 mooie dorpen met allemaal hun eigen karakter. Dit is ook de gelijk de kracht van de gemeente, eenheid in verscheidenheid. Maar voor Gert-Jan Weierink als Maartensdijker en Henric de Jong Schouwenburg als Groenekanner liggen de dorpen van de oude gemeente Maartensdijk hun het meest aan het hart. Gert-Jan Weierink; “Als voorzitter van de Historische Vereniging Maartensdijk voel ik de trots van de inwoners op hun dorpen en de mensen die hun dorpen hebben gemaakt tot wat zij vandaag zijn. Krachtige dorpen waar mensen naar elkaar omkijken en zelf in actie komen als er wat moet gebeuren. Als voorzitter van de Dierenweide in Maartensdijk ervaar ik dit elke dag.” Henric de Jong Schouwenburg; “Als oud-huisarts en als betrokken inwoner zet ik mij in voor een in gezond, groen en vitaal Groenekan!” Om dit te realiseren willen wij in elk dorp een dorpsraad is die de zaken van hun dorp bij de gemeente behartigt. En om het vertrouwen in de overheid te herstellen moet er serieus werk worden gemaakt van het communicatie met de inwoners en van het uitdaagrecht, waarbij inwoners eigen initiatieven mogen realiseren die de gemeente faciliteert.

Verder willen wij dat er gebouwd wordt voor de eigen inwoners en dat er meer gebruik gemaakt wordt van collectief opdrachtgeverschap, waarbij inwoners zelf initiatieven tot woningbouwrealisatie ter hand nemen. Dit is niet alleen goed voor onze inwoners die een fijne plek zoeken om te wonen maar ook voor onze ondernemers die hiervan profiteren.

Om onze kernen vitaal en leefbaar te houden vinden wij dat de gemeente De Bilt het verenigingsleven van zowel sport, cultuur als andere verenigingen actief ondersteunt en faciliteert bij hun activiteiten.

Natuurlijk is hier voor nodig dat de gemeente De Bilt een solide financieel beleid voert en elk jaar een sluitende begroting heeft.

De gemeente De Bilt heeft een turbulente periode achter de rug waarbij te vaak partijbelang boven algemeen belang is gegaan. Het wordt tijd dat de leus “Eenheid in verscheidenheid!” weer terugkomt in de Biltse politiek. Tijd voor een partij die luistert en alleen het belang van de inwoners van de gemeente dient, ongehinderd door ego of randzaken, tijd voor een oprechte partner. Dus wil jij dat je dorp goed blijft en beter wordt? Geef ons dan het vertrouwen en je stem om dit de komende 4 jaar waar te kunnen maken!

Kies 14,15 en 16 maart Gert-Jan Weierink #14 of Henric de Jong Schouwenburg #15 Lijst 2 VVD!