Er valt nog heel wat te doen aan de kruising Hobbema- Gezichtslaan.
Er valt nog heel wat te doen aan de kruising Hobbema- Gezichtslaan.

Werken aan de Weg in Bilthoven

Algemeen

door Henk van de Bunt

De werkzaamheden aan het riool onder de Hobbemalaan in Bilthoven zijn al even aan de gang. De gemeente vervangt de verouderde riolering in de Hobbemalaan, in gedeelte tussen de Gezichtslaan en de Frans Halslaan. De staat van het riool is slecht en moet vervangen worden.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd waarbij de verharding wordt opgebroken, de riolering wordt vervangen - inclusief de huisaansluitingen tot de erfgrens - waarna er weer verharding wordt aangebracht. Tevens worden de lichtmasten voorzien van LED-verlichting. De bomen blijven behouden.

De werkzaamheden lopen precies op schema en het kruispunt Hobbemalaan/Gezichtslaan zal in week 11 weer opengaan voor het gemotoriseerde verkeer. Er is door de aannemer een grote put vervangen en afgewerkt aan de binnenkant. Als dat gedaan is, kan er een begin gemaakt worden met het toedichten van de straat. De Hobbemalaan is enige tijd afgesloten geweest vanwege de vervanging van het riool. Het kruispunt met de Gezichtslaan is nu enige weken dicht en daarom zijn er omleidingsroutes gemaakt. De kruising zal in week 11 weer opengaan. 

Kees Boekelaan
Wat er nog wel moet gebeuren is het relinen van het riool onder het fietspad van de Kees Boekelaan. Bij de werkzaamheden relined de aannemer het riool: ‘Aan de binnenkant van de rioolbuis wordt een nieuwe kunststoflaag aangebracht als een soort kous. Bij het uitharden van deze kunststoflaag kunnen omwonenden via het riool een lucht ruiken die lijkt op gas. De geur is onschadelijk voor de gezondheid. Om de geur zo veel mogelijk te beperken is het belangrijk dat omwonenden thuis goed ventileren en het waterslot van toiletten, douche, gootsteen enzovoort met water gevuld te houden. Deze geur kan vanaf de week van 7 maart waarneembaar zijn.

Planning
De werkzaamheden van het relinen starten in de week van 28 februari. Vanaf de start is het fietspad tussen Den en Rust en de Kees Boekelaan nummer 8 geheel afgesloten. Dat duurt tot de week van 14 maart. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om fietsers de juiste weg te wijzen. Omwonenden hebben een brief en een folder ontvangen.