Afbeelding

Gratis cursus Politiek Actief

Algemeen

Vanaf 22 maart start in het Provinciehuis van Utrecht de cursus Politiek Actief voor de Provincie. Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Wat doet de provincie? Welke plek heeft provincie in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de provincie? Wat doet een Statenlid? Op deze vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Naast de inhoud is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de provincie. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de Provinciale Staten.

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten op de dinsdagavonden 22 maart , 29 maart, 5 en 12 april naast woensdagochtend 11 mei vanaf 10.30u. De provincie is op zoek naar geïnteresseerden die gratis kunnen meedoen en aanmelden via www.provincie-utrecht.nl/politiekactief.