Jesse Oliekan heeft zojuist de gelijkmaker gescoord.
Jesse Oliekan heeft zojuist de gelijkmaker gescoord. Foto: Henk Willemsen

Wedstrijd FC De Bilt in 78e minuut beslist

Algemeen

De afgelopen twee zaterdagen waren bestemd voor inhaalwedstrijden, zodat alle teams in Zuid 1C op 19 februari evenveel wedstrijden gespeeld zouden hebben. Na negen wedstrijden stond FC De Bilt op een keurige 4e plaats met 16 punten. Oftewel de aanvoerder van de grote middenmoot en op gepaste afstand van de top 3. 

De tegenstander LRC (Leerdamse Racing Club) bezette de 8e plaats met 12 punten. LRC komt al tientallen jaren uit in de 1e klasse met af en toe een jaartje in de hoofdklasse. 

De twee ploegen ontliepen elkaar niet veel. Bij vlagen waren de Leerdammers in de aanval, maar daarna volgden goede aanvallen van de Biltenaars. In de 20e minuut maakte een Biltse verdediger een wat onhandige sliding, waardoor de keeper de bal niet kon wegtrappen en een LRC-aanvaller de bal in het lege doel kon schieten. De twitteraar had dit bericht nog niet getweet of Jesse Oliekan had heel netjes gebruik gemaakt van het ‘minuutje van Koos’ en zo stond het dus heel snel 1-1. 

Tussen de 20e en de 78e minuut gebeurde er heel veel, want beide ploegen deden er alles aan om deze wedstrijd te winnen. Het spel golfde over en weer en er was voor het publiek genoeg te genieten. Ondanks de inzet van beide ploegen was het voor de keepers niet echt lastig, want de verdedigers deden hun werk en de schoten op het doel werden geblokt of gingen niet tussen de palen. In de 78e minuut werd de wedstrijd door een fout van de scheidsrechter beslist. Na een rommelige situatie met verdedigende fouten, had Menno Vink, de Biltse keeper, de bal en die werd door een LRC-er uit z’n handen gelopen, Menno wilde de bal terugpakken en de scheids vond dat een reden voor een rode kaart en een strafschop. Menno moest het veld verlaten en LRC benutte de strafschop voortreffelijk: 1-2. Hierna probeerden de tien spelers van FC De Bilt met man en macht om de gelijkmaker te maken, maar dat lukt helaas niet; een gelijkspel was een terechte uitslag geweest in dit boeiende duel. Dat het in de blessuretijd ook nog 1-3 werd, is meer voor de statistieken.