Lunchlezingen

Algemeen

De Bibliotheek organiseert een serie lunchlezingen met inspirerende sprekers werkzaam in lokale organisaties en bedrijven. Aan de hand van een boek spreken zij over wat hen drijft in hun werk. 

Klimaatburgemeester Elke Rabe trapt af met een lezing over ‘Impact en je voetafdruk’, geïnspireerd door het boek Verborgen Impact van Babette Porcelijn: ‘ We nemen onze verborgen impact op het klimaat onder de loep, bespreken de impact top 10 en wat je kunt doen om je eigen voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten’.

Later volgt burgemeester Sjoerd Potters over democratie en de weerbaarheid tegen intolerantie. Het boek van Karl Popper ‘De open samenleving en haar vijanden’ is een van de grootste inspiratiebronnen in zijn werk. Directeur van Mens De Bilt Frank van der Jagt vertelt over het gedrag van mensen en de invloed van culturele denkbeelden daarop aan de hand van ‘Ishmael’ van Daniel Quinn. Secretaresse van het jaar Vivian Veldman spreekt over positiviteit en is geïnspireerd door Bibian Mentel en haar boek ‘Leef’. Notaris en voorzitter van Businessclub De Bilt Frans van Beek vertelt over hoe het leven soms niet altijd gemakkelijk is, maar wel heel erg mooi. Kader Abdolah met zijn boek ‘Het huis van de moskee’ inspireert hem daarbij.

Bij een broodje, verzorgd door de cliënten van Reinaerde, nemen de sprekers je mee in hun motivatie in hun werk. Een maandelijkse dosis inspiratie in de bibliotheek aan het Planetenplein 2 in Bilthoven op vrijdag 25 februari en daarna maandelijks van 12.30 tot 13.30 uur. Info en aanmelden:www.ideacultuur.nl/lunchlezing