Tessa hoopt als Miss Beauty of Utrecht de Nederlandse finale te bereiken.
Tessa hoopt als Miss Beauty of Utrecht de Nederlandse finale te bereiken.

Tessa van Dijk uit Maartensdijk finaliste in Miss Beauty of Utrecht

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zondag 27 februari strijdt de Maartensdijkse Tessa van Dijk (20) voor de titel van Miss Beauty of Utrecht. Zij neemt het de komende weken op tegen diverse concurrentes uit de provincie Utrecht, maar hoopt natuurlijk dat iedereen op haar stemt.

Zij had er eigenlijk helemaal niet aan gedacht, maar een vriendin maakte Tessa attent op de missverkiezing. Zij meldde zich aan via Instagram en zo begon het balletje te rollen. En nu staat zij in de finale.

Casting
Afgelopen december kreeg Tessa een uitnodiging voor de casting van Miss Beauty of Utrecht, een missverkiezing voor meiden van 18 tot en met 27 jaar. ‘Twee maanden geleden kreeg ik opeens een mail vanuit de organisatie met de uitnodiging voor de casting op zaterdag 18 december’, vertelt Tessa. ‘Ik was dolblij dat ik mocht meedoen’. Op de locatie verdeelde de jury de grote groep deelneemsters in groepjes van vier. Tessa: ‘Zij verdeelden ons in kleinere groepjes in verband met corona. Wel jammer, want je had natuurlijk geen contact met de overige 96 deelneemsters. Ik weet dus ook niet hoe zij zich presenteerden’.

Kernboodschap
Via diverse rondes lieten deelneemsters zien wat zij in hun mars hebben. Bij de presentatie verwacht de jury een deelneemster in haar beste cocktail of business outfit en natuurlijk zo goed mogelijk verzorgd. ‘Die eerste ronde verliep heel soepel’, vervolgt Tessa. ‘Je moest jezelf voorstellen aan de jury. Wie je bent, wat je doet en wat je hobby’s zijn. Daarna kreeg ik nog een vraag in het Engels. Dat ging best goed’. Bij een missverkiezing kijkt de jury niet alleen naar het uiterlijk, maar ook of de deelneemster een kernboodschap heeft. En die heeft Tessa. Tessa: ‘Mijn kernboodschap gaat over seksuele intimidatie, een hot item in deze tijd. Op middelbare scholen wil ik leerlingen erop wijzen wat te doen als zij hiermee te maken krijgen’. De tweede ronde was de bikinironde, op de catwalk. ‘Tessa: ‘De bikinironde hoort natuurlijk ook bij een missverkiezing. Voordat ik de catwalk op ging, kreeg ik een training hoe je je moet bewegen’.

Fotoshoots
Voor de finale op zondag 27 februari staat de finalisten nog één en ander te wachten, zoals diverse fotoshoots, een social mediatraining, modeshows en teambuildingsactiviteiten. ‘Aanstaande zaterdag heb ik een training ‘choreografie’, vertelt Tessa. Je bent er echt steeds mee bezig, tot en met de finale aan toe. Ik hoop nu dat iedereen op mij stemt. Ik wil hiermee dolgraag verder, tot aan Miss Beauty of The Netherlands.

Zondag 27 februari is de finale. Als je wil stemmen op Tessa, kan dat tot en met zaterdag 26 februari, 23.59 uur. Sms haar naam naar 3010, ‘Poll Utrecht Tessa. Dit kost 1,10 euro per sms. De opbrengst is voor de Linda Foundation, ten bate van (alleenstaande) ouders onder de armoedegrens met kinderen.