Wil Roelofsen op het terras voor Pomp 41.
Wil Roelofsen op het terras voor Pomp 41.

Bands treden op in De Bilt

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Restaurant Pomp 41 in De Bilt stelt vanaf zondag 9 januari haar overdekte terras open als podium voor diverse bands uit De Bilt en omgeving. Gedurende tien weken brengen tien bands hun nummers ten gehore van jazz /funky tot Nederlandstalig en van pop- tot rockmuziek.

Op een regenachtige dag in augustus gaf Wil Roelofsen met zijn band A.S.Streetband een gezellig zomerstraatconcert in de bocht van de Albert Schweitzerweg in De Bilt. Ondanks het slechte weer die dag genoot het publiek van de muziek, gezeten onder paraplu’s en zelfs in geparkeerde auto’s. Een soort open podium.

‘Regelmatig hoor ik mensen klagen dat er in De Bilt, op het gebied van muziek, geen leuke activiteiten plaatsvinden’, vertelt Wil Roelofsen, basgitarist en zanger van De Biltse band A.S. Streetband. ‘Door ons optreden op de Albert Schweitzerweg vroegen zij of wij niet vaker iets konden organiseren. En ik dacht direct ‘waarom niet?’’

Terras
Zo gezegd, zo gedaan. Roelofsen stapte op zijn fiets en maakte een toertje langs de plaatselijke horeca met terrassen in De Bilt en Bilthoven, om te zien welke locaties geschikt zouden zijn voor een optreden van een band. Uiteindelijk bleef een shortlist over met mogelijkheden. Roelofsen: ‘Bij de eerste op de lijst, restaurant Pomp 41 in De Bilt, was het meteen raak. Tijdens een gezellig gesprek met Piet Kastelein, de bedrijfsleider, bespraken wij de grote lijnen en prikten wij een datum voor een tweede gesprek. Kastelein, what’s in a name, besloot te helpen met de vormgeving van mijn idee’. Het restaurant stelt haar terras gratis beschikbaar als podium voor de diverse bands. Bij slecht weer wordt het terras aangepast, zodat de bands in ieder geval droog kunnen optreden.

Nu was het natuurlijk nog de vraag of bands wel waren te porren om op te treden, maar daar hadden zij wel zin in, mede omdat zij tijdens corona al langere tijd niet konden optreden. ‘Het plan is om vanaf zondag 9 januari 2022 op tien zondagmiddagen tussen 15.00 uur en 18.00 uur tien bands te laten optreden. Iedere zondagmiddag dus één band’, vertelt Roelofsen. ‘De bands spelen diverse genres, dus er zit voor iedereen wel iets tussen. Bij elk bandoptreden bedenkt het restaurant een foodthema, passend bij de optredende band. Naast echte amateurs komen ook enkele gerenommeerde semiprofs optreden uit de omgeving, maar wij vragen speciaal aandacht voor optredende bands met roots in, of verbinding met, De Bilt’.

Ventilatie
Iedereen met liefde voor muziek is welkom. De bands treden buiten op, dus er is voldoende ventilatie. De entree is vrij en de locatie is rolstoel toegankelijk. Vanwege corona blijven de optredens afhankelijk van hoe de coronaregels zich ontwikkelen. Als de regels nog strenger worden, schuiven de optredens op naar later in 2022. Roelofsen: ‘Natuurlijk hoop ik dat alles gewoon doorgaat en dat mensen op een zondagmiddag tegen elkaar zeggen ‘laten wij even naar Pomp 41 gaan, er speelt nu een leuke band’.

De volgende bands staan in het programma: zondag 9 januari: Sixpack (coverband) uit regio Utrecht, 16 januari: Geehive (jazzy/ funky swing) uit De Bilt, 23 januari: D-Tune (covermuziek) uit De Bilt, 30 januari: De Kleine kaart (Nederlandstalig) uit De Meern, 6 februari: Riverstone (Americana) uit Maarssen, 13 februari: Brand New Cadillac (rockcover) uit Leusden, 20 februari: Witness (popcover) uit Utrecht, 27 februari: S-Uzi’s Crew rockende bluesband) uit De Bilt, 6 maart: Rock The Cradle (Indo rockband) uit Amstelveen en 13 maart: AS Streetband (allround band) uit De Bilt.