Een prachtig kleurenpalet aan groenten en fruit.
Een prachtig kleurenpalet aan groenten en fruit.

Landwaart Culinair biedt het lekkerste voor de kerst

Algemeen

‘Wij doen er ook dit jaar weer alles aan om het de mensen naar de zin te maken’ aldus Willem Landwaart. ‘We hebben een prachtige kerstbrochure waaruit de mensen hun keuze voor de kerstdagen kunnen maken en hebben elk weekend alle gerechten in de winkel. Onze klanten kunnen het dan zien en proeven.’

door Kees Diepeveen

Op deze wijze laat Landwaart Culinair in Maartensdijk zijn klanten kennismaken met de culinaire hoogstandjes voor dit jaar. ‘Wij bieden een breed pallet aan smaken en willen onze klanten tijdens de feestdagen verrassen met voor-, hoofd- en nagerechten die door het hele team met liefde, toewijding en vakmanschap zijn gemaakt. Het team bestaat uit diverse productgroepen, die elk hun bijdrage aan vernieuwing van het assortiment leveren. Zo stellen de koks en patissiers complete menu’s samen met feestelijke voorgerechten als Jacobsschelp of Pastei met vlees en heerlijke hoofdgerechten als tarbot- en weidehoender. Uit de bakkerij komen handgemaakte feestbroden gevuld met spijs, luxe afbakbroodjes en verse croissants. Het patissiersteam zorgt voor desserttaarten, gebak en glaasjes. We geven wijnadviezen bij elk voor- en hoofdgerecht. In de uitgebreide kerstbrochure presenteren alle teams zich met hun gerechten voor de feestdagen’.

Dankbaar
‘Evenals vorig jaar kunnen de klanten geen bestellingen opgeven. Dat vinden we heel vervelend. Het probleem is dat we de ruimte niet hebben om alle bestellingen op te slaan en we niet weten wanneer we het klaar moeten zetten. We werken voor de kerstdagen al de hele nacht en om dan alle bestellingen klaar te zetten, is niet te doen. We nodigen onze klanten van harte uit om naar de winkel te komen en daar hun keuze te maken voor de feestdagen. Wij staan er garant voor dat we tot en met 24 december alles op voorraad hebben’. De ervaring is dat het voor de feestdagen ontzettend druk is in de winkel. Om de klanten tegemoet te komen staat er een verwarmde tent voor de ingang waar koffie uitgedeeld wordt. Extra mensen worden ingezet om iedereen zo snel mogelijk te kunnen helpen. ‘We zijn dankbaar wanneer onze klanten het geduld kunnen opbrengen om in deze drukke tijd hun boodschappen bij ons te doen’. Willem Landwaart voegt daar met een knipoog aan toe: ‘Wij hebben alleen maar leuke klanten. Van mijn vader heb ik geleerd dat je het een lastige klant zo naar de zin moet maken dat het vanzelf een leuke klant wordt. En dat is ook mijn motto. Af en toe krijgen we wel opmerkingen maar die handelen we heel klantvriendelijk af’. 

Versheid
De nadruk bij het hele productieproces ligt op versheid van alle producten en gerechten. Alles wat ‘s morgens in de winkel ligt is in de nacht klaargemaakt. Een nieuwe productieruimte op het industrieterrein in Maartensdijk speelt daarin een belangrijke rol. Vooral voor de feestdagen is dat een uitdaging. Hiervoor zijn extra koks ingehuurd. ‘Voor de toelevering maken we gebruik van vaste lokale bedrijven waar we bijvoorbeeld al ons fruit van betrekken. Deze samenwerkingsverbanden zijn hecht omdat daar de mooie producten vandaan komen en wij onze klanten alleen het beste willen garanderen’. De kerstbrochures zijn in de winkel verkrijgbaar.